Vanhaezebrouck ziet sterke 2e helft: "Spelers wilden extra inspanning doen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Vanhaezebrouck ziet sterke 2e helft: "Spelers wilden extra inspanning doen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk won gisteren overtuigend met 4-1 cijfers van KV Mechelen en diepte de kloof met de Maneblussers uit tot vier punten. Toch vond coach Hein Vanhaezebrouck dat de zege niet zo vlot werd binnengehaald.

"Ik denk niet dat het zo makkelijk ging", verklaarde de Kortrijkse oefenmeester achteraf op de persconferentie. "De eerste helft zat alles potdicht. Er werd langs onze kant iets te veel voor de lange bal gekozen. Je moet durven voetballen en dat deden we te weinig. Dat resulteerde tijdens de rust in enkele brandjes tussen de spelers."

"In de tweede helft zag ik een team dat bereid was een inspanning extra te doen voor een collega. Dat is voor mij het grootste punt van tevredenheid. Naar efficiëntie toe kunnen we niet klagen.  Er is nog niets gespeeld. Ik denk dat enkel Cercle Brugge uitgeteld is."

Verschil in scorend vermogen

Coach Franky Vercauteren van Malinwa feliciteerde de thuisploeg met de zege. "Ik denk dat daar weinig discussie over bestaat. In de eerste helft controleerden we zonder echt gevaarlijk te zijn, al kregen we wel enkele opportuniteiten. In de tweede helft was Kortrijk duidelijk de betere."

"Of de score overdreven is? Dat is het verschil tussen efficiëntie en afwerking", analyseerde Vercauteren het resultaat. "We hebben nu niets meer in eigen handen. We zijn afhankelijk van de twee ploegen die bewezen hebben beter te zijn dan wij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties