Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het werd een bewogen derde speeldag van de play-offs. Bergen degradeerde naar tweede nationale en de titelstrijd werd opnieuw ongemeen spannend dankzij het gelijkspel van Standard en de winst van Zulte Waregem. De redactie wikte en woog alle prestaties en koos het team van de week.

Doel

In doel leek onze keuze op vrijdagavond reeds vast te liggen. Silvio Proto hield haast op z'n eentje Anderlecht overeind tegen het Lokeren van een ontketende Junior Dutra. Uiteindelijk wist Sammy Bossut het de Anderlecht-goalie nog moeilijk te maken, maar toch prijkt Proto in ons team van de week.

Verdediging

Acherin kiezen we voor een drietal. Bryan Verboom dweilde de linkerflank meermaals af en zorgde voor een knappe assist voor de goal van Naessens. Ervin Zukanovic leek opnieuw de oude na de coachwissel bij Gent. Hij krulde een vrije trap prachtig in doel. Verder verdient ook Kalidou Koulibaly zijn stek. Hij zorgde voor de assist bij de gelijkmaker van Genk tegen Standard en oogde secuur op de rechtsachter.

Middenveld

Op het middenveld kunnen we niet om Thorgan Hazard heen. De Gouden Schoen stond op tegen Club Brugge en hielp het tienkoppig Zulte Waregem aan de drie punten met een knappe goal. Bij Anderlecht was Andy Najar alomtegenwoordig. Hij liep zich steeds vrij en slaagde erin onder de druk uit te voetballen.

Bij Racing Genk liet Pieter Gerkens zich opnieuw positief opmerken. De centrale middenvelder eiste meermaals de bal op en deed er haast exclusief goeie dingen mee. Kortrijk kon dan weer rekenen op een indrukwekkende Benito Raman om de ruime zege tegen KV Mechelen te boeken.

Aanval

Onze tridente voorin oogt indrukwekkend. Fauré bewees het etiket 'spits in vorm' nog niet verloren te zijn met een hattrick tegen Cercle Brugge. Ook Depoitre liet in één van zijn laatste matchen bij Oostende van zich spreken. Hij tekende voor twee knappe goals. In de topper op zondag won Batshuayi het duel van Jelle Vossen. De spits tekende voor een assist en een goal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties