Bossut derde doelman op WK? "Denk er wel eens aan, maar ben er niet mee bezig"

Bossut derde doelman op WK? "Denk er wel eens aan, maar ben er niet mee bezig"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Groter konden de koppen niet zijn na de 1-2 van Anderlecht op Daknam: "Proto solliciteert naar de rol van derde doelman". Nog geen 22 uur later deed Sammy Bossut thuis tegen Club Brugge ongeveer even goed. Bossut zelf? Die laat het allemaal op zich afkomen met de glimlach.

Door Aernout Van Lindt

Vanavond staan Proto en Bossut tegenover elkaar. Een duel in het duel? Volgens Bossut alvast niet: “Derde keeper op het WK? Goh, ik denk er wel eens aan, maar ik ben er niet echt mee bezig”, geeft Bossut aan. “De wedstrijd AnderlechtZulte Waregem is dan ook een duel tussen de clubs en niet tussen de keepers.”

“Ik hoop dat het een mooie wedstrijd wordt, want Anderlecht zal vermoedelijk furieus beginnen om hun thuiselan kleur te geven. Wij moeten zolang mogelijk volhouden en dan uitkijken wat er nog mogelijk is. Zij een dag meer recuperatie? Dat mag geen excuus zijn.”

“Eigen match spelen”

Het lijkt een beetje de wereld op zijn kop: Proto komt bij Anderlecht meer in de spotlights, omdat hij gewoon meer werk heeft op te knappen dan Bossut, die zaterdag ook weer 36 minuten kou stond te krijgen en dan flux reageerde op een vrije trap van Lestienne.

Maar uiteindelijk deed hij wel – net als Proto – vier geweldige reddingen en was hij een keer kansloos: “Voila”, lacht Bossut. “Neen, ik speel gewoon mijn eigen match. We moeten nu nog zeven wedstrijden allemaal op niveau acteren. Met de titel zijn we nog niet bezig, daar moeten we nog niet over praten al maken we een droomstart. Opnieuw vicekampioen worden ofzo? Ja, dat zou mij natuurlijk wel wat meer in the picture brengen voor het WK. Het goede Zulte Waregem van nu kan misschien lang volhouden, en we hebben wilskracht en de flow thuis."

Ook Francky Dury wilde wel iets zeggen over zijn poulain: "Proto en Bossut, het zijn beide goede keepers. Ze kloppen op de deur van Marc Wilmots, het is nu aan de bondscoach om te zien welke deur hij uiteindelijk zal opendoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties