De Macedonische link van Cercle Brugge

Mattias Verhaeghe
| 3 reacties
De Macedonische link van Cercle Brugge
Foto: © Photonews

Ile Sekulov is een Macedonische voetbalfan en supportert, jawel, voor Cercle Brugge. Hoe is hij in contact gekomen met de Brugse Vereniging?

“In de beginjaren van Facebook werd ik fan van Shakhtar Donetsk, Metalurg Donetsk, Hajduk Split en ook van een lokale voetballer, Igor Gjuzelov”, begint Sekulov zijn verhaal aan voetbalkrant.com.

“Ik werd meteen verliefd op de Belgische cultuur en de stad Brugge”

Igor Gjuzelov is en Macedonische verdediger en speelde tussen 2006 en 2011 bij Cercle Brugge. “ Door hem werd ik fan van Cercle en Igor bracht mij in contact met zijn fans. In de zomer van 2011 was ik zijn gast in Brugge en kwam ik enkele fans tegen. Op slag werd ik verliefd op de Belgische cultuur en de stad Brugge. Ik was al in Italië geweest, maar Brugge is de mooiste stad die ik ooit zag.”

“Wat ik ook leuk vond, was de strijd tussen Cercle Brugge en Club Brugge. Die twee ploegen doen mij denken aan het verhaal van David en Goliath. Ik ontmoette er veel spelers van Cercle, zoals Iachtchouk, Rudy, Neto en Van Eenoo.”

"Cercle Brugge en Club Brugge doen mij denken aan het verhaal van David en Goliath”

“België en Macedonië zaten ook samen in de kwalificatiegroep voor het WK in Brazilië. Iemand van de Rode Duivels vroeg mij om informatie over het Macedonische team. Ik heb hen dat gegeven en ik werd uitgenodigd om de bekerfinale in Brussel bij te wonen. Daar gaf ik een interview op de Belgische televisie als Cercle-fan uit Macedonië.”

“Nu heb ik een Facebookpagina gemaakt, genaamd ‘Macedonian-Belgian friendship’.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties