"Op verplaatsing of niet? Maakt geen verschil"

Mattias Verhaeghe
| 8 reacties
"Op verplaatsing of niet? Maakt geen verschil"
Foto: © Photonews

Tijdens een persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd op Lokeren gaf Club-trainer Michel Preud'homme zijn mening over het thuisvoordeel en de sterkte van onze competitie. "We mogen blij zijn met de speler die nog in België rondlopen."

Mattias Verhaeghe in Brugge

“Mensen denken misschien dat we even gaan winnen in Lokeren, maar dat is geen gemakkelijke opdracht. Je moet maar eens gaan kijken hoe Lokeren op eigen veld al presteerde in de reguliere competitie en in de play-offs. Hun nederlaag tegen Anderlecht kon evengoed een zege geweest zijn, want ze speelden goed. Een gemakkelijke verplaatsing zal het niet zijn. Het zal niet makkelijker en niet moeilijker zijn dan andere wedstrijden op verplaatsing.”

Niet extra gemotiveerd

Als Preud’homme de vraag krijgt waar de pijnpunten van Lokeren liggen, wil de trainer daar niet dieper op ingaan. “Ik spreek niet graag over de sterktes en de zwaktes van een tegenstander de dag voor de wedstrijd.”

Lokeren verloor de eerste wedstrijd van de play-offs met 5-1 op het veld van Club Brugge. Aan motivatie zal er bij de spelers dus geen gebrek zijn, maar Preud’homme denkt niet dat die wedstrijd er iets mee te maken heeft. “Ik denk niet dat Lokeren morgen extra gemotiveerd zal zijn omdat ze bij ons verloren hebben. Zij zijn sowieso gemotiveerd. Dat zie je in hun andere wedstrijden ook. Die dag speelden wij gewoon goed en scoorden we aan 100%, wat niet altijd gezegd kan worden. Tegen Standard waren we niet efficiënt genoeg bijvoorbeeld. De ene dag lukt dat, de andere dag niet.”

Sterke competitie

Toen aan Preud’homme gevraagd werd of Vanaken een goede aanwinst zou zijn, wou hij dat niet rechtstreeks bevestigen. “Vanaken is een goede speler, zoals er nog veel goede spelers zijn in Lokeren. En ook bij alle andere clubs in play-off 1 zijn er veel sterke spelers. Dat toont dat onze competitie niet zo zwak is als veel mensen beweren. We hebben wel degelijk een sterke competitie. Wij willen onze kern graag versterken met spelers die in de filosofie en in het spel van Club Brugge passen, maar ik wil me daarvoor niet specifiek op Vanaken richten”, besluit Preud’homme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties