Patosi over geruchten: "Waarom geen Belgische topclub? Of bij Lokeren blijven?"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Patosi over geruchten: "Waarom geen Belgische topclub? Of bij Lokeren blijven?"
Foto: © Photonews

Ayanda Patosi beleefde een seizoen met ups en downs bij Sporting Lokeren, maar dat neemt niet weg dat er interesse is in het Zuid- Afrikaanse pareltje van de Waaslanders. Zelf droomt de middenvelder van de Premier League, maar een tussenstap bij een Belgische topclub is niet uitgesloten.

Patosi lag begin dit seizoen een poos in de lappenmand, maar vooral na de jaarwisseling groeide de technisch begaafde middenvelder opnieuw toe naar zijn beste niveau. “Het was een moeilijk seizoen voor mij, dat gepaard ging met ups en downs. Het was nu eens goed en dan weer minder, dat geef ik eerlijk toe”, aldus de balvaardige flankspeler aan Voetbalkrant.com.

“Maar nu ben ik klaar. Het is belangrijk dat ik in een goed trainingsritme blijf, en daarom ben ik ook heel blij dat ik meteen na het seizoen richting het trainingskamp van de nationale ploeg vertrek. Dat ik kan trainen en spelen met Zuid-Afrika zal ermee voor zorgen dat ik een goede basis leg voor volgend seizoen.”

"Peter Maes is niet de gemakkelijkste, maar ik hou van zijn aanpak"

Waar Patosi het volgende seizoen zal aanvatten is tot op heden nog niet duidelijk. “Je weet nooit wat er op je afkomt in de voetbalwereld, dus we zullen het moeten afwachten. Momenteel ligt mijn focus helemaal op Sporting Lokeren. Na dit seizoen loopt mijn contract nog twee jaar door.”

“Ik doe dan ook gewoon mijn best voor de club. Misschien denkt men dat ik mijn top al bereikt heb, maar dat is niet zo. Ik kan veel en veel beter dan wat ik al liet zien. Ik heb meer in mijn mars”, aldus het goudhaantje, dat zijn bewondering voor trainer Peter Maes niet onder stoelen of banken steekt.

“Hij is niet de gemakkelijkste, maar ik hou van zijn aanpak”, aldus de goedlachse Zuid-Afrikaan. “Het is heel erg leuk om met hem samen te werken, want hij is echt een hele goeie coach. Het is niet makkelijk om te aanvaarden dat hij me soms op de bank zet, maar geen slecht woord over hem.”

"Bij Lokeren blijven, een Belgische topclub of het buitenland. Ik sluit niets uit"

En wat als er binnenkort een leuke club komt aankloppen voor Ayanda Patosi? “Dan weet je het nooit natuurlijk. Ik hoop op een dag aan de slag te gaan in de Premier League, dat is mijn favoriete competitie.”

Maar vooraleer hij het Kanaal oversteekt, behoort ook een Belgische topclub tot de mogelijkheden. “Ik sta zeker en vast niet weigerachtig tegenover een transfer naar een topclub uit de Jupiler Pro League. Al is het misschien leuker om aan de slag te gaan in een ander land, en een nieuwe cultuur te ontdekken.”

Op Daknam hoeven ze echter nog niet meteen het ergste te vrezen. “Als ik vertrek, dan is het allerbelangrijkste voor mij dat alle partijen gelukkig zijn met de deal. Ik wil hier niet in slechte omstandigheden vertrekken. Zo hoort het niet”, aldus de winger.

"De supporters zijn echt ongelooflijk"

Dit weekend wacht Lokeren de wedstrijd tegen Club Brugge. Op speeldag 1 in de play-offs kregen de Waaslanders een pak slaag op Jan Breydel. “Maar in vergelijking met toen, zijn we nu wél klaar”, klinkt het ambitieus bij Patosi.

“Het wordt allesbehalve een makkelijke wedstrijd, maar thuis kunnen we altijd net iets meer. Zeker met de onvoorwaardelijke steun van onze supporters. Zij zijn echt ongelooflijk en geven ons dat tikkeltje vertrouwen extra.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties