Standard oog in oog met topschutster in nieuwe stap richting BeNe-titel

Standard oog in oog met topschutster in nieuwe stap richting BeNe-titel
Foto: © SC

Vrijdagavond, dat is traditiegetrouw BeNe League-avond. De hele top-6 speelt vanavond onderling tegen elkaar, dus kunnen de kaarten weer goed geschud worden. En ook de strijd voor tweede club in België gaat onverstoord verder.

Door Aernout Van Lindt

Standard – Heerenveen

Standard won vorige week zaterdag met 1-5 op de Bosuil en heeft zo nog steeds drie punten voorsprong op Twente in de stand. Nog zes opdrachten scheidden de Rouches van de titel in de BeNe League.

Elk puntenverlies kan dan wel nefast zijn, dus wordt er toch maar beter ook gewonnen van Heerenveen. Bij Heerenveen loopt ene Vivianne Miedema rond, dit seizoen gemiddeld goed voor meer dan 1,5 goals per match.

In de heenwedstrijd wonnen de Luikse dames in Nederland met 2-4, kunnen ze ook nu winnen? Als dat lukt, dan komt de titel een stapje dichterbij. Zeker als Twente eventueel punten laat liggen tegen PSV/FC Eindhoven.

OH Leuven – Club Brugge

OH Leuven is dan weer in een fikse strijd verwikkeld met Anderlecht en Lierse om de tweede Belgische plaats in de stand. Anderlecht moet op bezoek bij Telstar, daar kunnen Leuven en Lierse mogelijk van profiteren.

OHL komt wel een gemotiveerd Club Brugge tegen, dat er in slaagde om in Lierse na strafschoppen de bekerfinale te halen. Opvallend: het speelde de afgelopen maanden al meermaals 1-1 gelijk.

Lierse – AA Gent

Lierse wil tegen Gent dan weer definitief komaf maken met de bekeruitschakeling. Vorige week speelde het 2-2 gelijk in Tubeke tegen Anderlecht, nu kan het – de wedstrijd tussen Telstar en paars-wit indachtig – over hen springen en tweede beste Belgische club worden.

Het speelschema:

Telstar – Anderlecht (19.30)
PEC Zwolle – Antwerp (19.30)
Twente – PSV (19.30)
Ajax – ADO (19.30)
Standard – Heerenveen (20.30)
Lierse – AA Gent (20.30)
OHL – Club Brugge (20.30)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties