Club-spelers mogen bijna uit het 'Klooster'

Club-spelers mogen bijna uit het 'Klooster'
Foto: © Photonews

De spelers van Club Brugge hebben naar verluidt al maanden geen pintje aangeraakt en geen frituur bezocht. De groep heeft zich voorgenomen dat vol te houden tot het einde van de play-offs.

Geen alcohol, veel rusten en gezond eten. "Eigenlijk alles wat een normale prof ook uit zichzelf hoort te doen", zegt mental coach Rudy Heylen in HLN. "Maar het gaat hem om het idee dat als je iets nieuws wil bereiken, je ook iets nieuws moet doen. De redenering was: stel je eens voor dat je vanaf nu – op stage waren dat toen welgeteld 133 dagen – tot aan het einde van de play-offs als groep in een klooster zou zitten en daar niets anders zou doen dan slapen, eten en trainen. Hoe zou je uit dat klooster stappen? Dan zou je helemaal klaar zijn."

De eetzaal werd getooid met een papier: 133 dagen in het Klooster. Ook de staf legde zich een alcoholverbod op. Ook de rest deed mee. "We voelden dat het steeds meer begon te leven bij de spelers", aldus woordvoerder Klaus Van Isacker. "En wij wilden tonen dat wij hen ook steunen. Stel je voor dat dit ook nog eens zou opgepikt worden door de supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties