Wolfsburg morst dure punten met oog op CL-ticket

Kevin De Bruyne en co hebben twee dure punten laten liggen met het oog op het vierde CL-ticket. Twee goals van Ivan Perisic bleken niet voldoende voor winst. Bayern München ging dan weer met een achterstand rusten, maar stelde nadien orde op zaken.

VfL Wolfsburg – SC Freiburg 2 - 2

De wedstrijd was nog maar goed begonnen toen de thuisploeg de netten meteen deed trillen. Rodriguez zwiepte een vrije trap in de zestien meter, ex-Bruggeling Perisic kon met het hoofd verlengen. Het vervolg van de eerste periode was aangenaam om volgen. Ook de bezoekers uit Freiburg deden hun duit in het zakje en loerden veelal op de counter.

In de tweede periode daalde het tempo en lieten de Wolven zich ringeloren. Mehmedi bracht de bordjes niet onterecht weer in evenwicht. Het sein voor Wolfsburg om nog eens door te duwen en met succes. Perisic leek zich met zijn tweede treffer tot matchwinnaar te kronen, maar Freiburg veerde nog eens recht. Invaller Terrazzino bezorgde zijn team een al bij al verdiend punt. In de slotseconden liet Kevin De Bruyne de zege nog liggen met een pegel op de buitenkant van de paal.

Bayern München – Werder Bremen 5 - 2

De Duitse landskampioen gunde enkele basispionnen rust voor de belangrijke CL-return van komende dinsdag. De uitploeg maalde er niet om en Gebre Selassie zette Bremen na tien minuten 0-1 voor. Ribéry stelde al snel orde op zaken door het leer door de benen van doelman Wolf te schuiven. Toch ging Werder met een voorsprong de rust in. Hunt benutte optimaal de weggegeven ruimte in de Bayern-defensie.

Kort na de koffie stelde der Rekordmeister orde op zaken. Pizarro tekende voor twee treffers op enkele minuten tijd en ook Schweinsteiger pikte zijn goaltje mee. In het slot mocht de ingevallen Robben de 5-2 eindcijfers vastleggen.