Patosi over nationale ploeg: "Tonen dat ik verdien te spelen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Patosi over nationale ploeg: "Tonen dat ik verdien te spelen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ayanda Patosi heeft er een wisselvallig seizoen bij Sporting Lokeren opzitten, maar de Zuid- Afrikaan kijkt enkel vooruit. Na het seizoen trekt hij op oefenkamp met de nationale ploeg, waar hij hoopt om opnieuw een stapje vooruit te zetten.

“Dat oefenkamp is ontzettend belangrijk voor mij. Dat zijn twee weken dat ik bezig blijf en de basis kan leggen voor volgend jaar, maar ik wil me ook tonen aan de bondscoach in de wedstrijden tegen Australië en Nieuw-Zeeland”, begint de middenvelder van Lokeren bij Voetbalkrant.com.

Tegen Brazilië en Marokko mocht Patosi al eens proeven van voetbal met de nationale ploeg, maar nu snakt hij naar meer. “Ik kom natuurlijk nog maar pas kijken bij het nationaal elftal. Nu is het zaak om aan iedereen te tonen dat ik daar verdien van te spelen.”

"De bondscoach zei dat hij tevreden was"

“Na de wedstrijd tegen Brazilië kwam de bondscoach naar mij en zei hij ‘je hebt het goed gedaan’. Hij was tevreden en dat kan alleen maar goed zijn. It’s almost time now”, zo zegt het goudklompje van Lokeren met pretoogjes.

Bij Zuid-Afrika kan Patosi op heel wat steun rekenen van de oudere garde. “Ik steek veel op van jongens zoals Tshabalala, Masilela, Parker en natuurlijk Anele. Met hem praat ik vaak. Al die mannen hebben ervaring en weten waarover ze spreken. Vroeger keek ik vol bewondering naar hen, en nu speel ik gewoon samen met hen. Dat is geweldig”, besluit de flankspeler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties