Club, Genk of Peter Maes: "Vanaken kan zijn toekomst niet verbinden aan één persoon"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 41 reacties
Club, Genk of Peter Maes: "Vanaken kan zijn toekomst niet verbinden aan één persoon"
Foto: © Photonews

Hans Vanaken groeide de afgelopen maanden uit tot één van de revelaties van de Jupiler Pro League. Er wordt dan ook gewag gemaakt van een nakende overgang voor de 21-jarige middenvelder. Maar zijn zaakwaarnemer predikt vooral rust en kalmte.

Door Cédric De Volder

De voorbije weken draaide de geruchtenmolen rond Hans Vanaken enkele versnellingen hoger. De middenvelder van Sporting Lokeren werd vooral gelinkt aan een overstap naar KRC Genk, maar ook Club Brugge zou de komst van de Limburger naar verluidt wel zien zitten.

"Er zijn inderdaad een pak geruchten verschenen de voorbije weken", vertelt Evert Maeschalck in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik ben echter niet van plan om alles te gaan bevestigen of ontkennen. Ik heb met Hans afgesproken om na het seizoen rond de tafel te gaan zitten om de toekomst te bespreken."

Op Daknam kreeg Hans alle kansen

Al is de speler natuurlijk wel gelukkig op Daknam. Na de gewonnen bekerfinale liet Vanaken zelfs optekenen dat hij ook de volgende voetbaljaargang zal afwerken bij de Waaslanders. "Het klopt dat we enorm erkentelijk zijn tegenover Lokeren", vervolgt de zaakwaarnemer. "Hans is dan ook enorm tevreden met zijn keuze. Op Daknam kreeg hij alle kansen, hé."

"Vorig jaar kwamen er in het tussenseizoen ook enkele aanbiedingen binnen", gaat Maeschalck verder. "Maar Hans heeft er destijds voor gekozen om het seizoen te vervolmaken bij Lommel. De meeste spelers zouden blind ingaan op het voorstel van een eersteklasser, maar achteraf bekeken was dit de juiste oplossing."

Meeste spelers zouden blind ingaan op voorstel van eersteklasser

Hier en daar wordt geopperd dat de toekomst van Vanaken zou samenhangen met die van Peter Maes. Ondertussen lijkt Lokeren dicht te staan bij een nieuwe overeenkomst met de veldheer. "Een voetballer kan zijn lot niet verbinden aan één persoon", besluit de zaakwaarnemer. "Daarvoor is zo'n carrière te moeilijk om in te schatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties