Sporting Lokeren doorgelicht: "Vanaken? Geen spek voor de bek van een Belgische topclub"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 32 reacties
Sporting Lokeren doorgelicht: "Vanaken? Geen spek voor de bek van een Belgische topclub"
Foto: © Photonews

Sporting Lokeren kan alweer terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen. De Waaslanders veroverden de beker en lieten tijdens de voorbije weken zien dat ze nu ook hun streng kunnen trekken in play-off 1. Maar wordt Lokeren deze zomer nu het slachtoffer van zijn eigen succes of niet?

Voetbalkrant.com nam samen met technisch directeur Willy Reynders de kern van de bekerwinnaar door. Welke spelers blijven op Daknam, welke spelers vertrekken, welke spelers worden moeilijk om te houden, en waar moet er nog iets bij? Vandaag nemen we het middenvelder en de aanval onder de loep.

De sterke driehoek

Killian Overmeire: “Killian ligt na dit seizoen nog één jaar onder contract. Ik heb al met hem samengezeten om eens af te toetsen hoe hij zijn toekomst ziet. Het is misschien niet meer van deze tijd, maar je volledige carrière voor één club spelen dat is toch mooi.”
 
Koen Persoons: “Koen is samen met Killian het fundament van deze ploeg. Het is ook een harde werker, die zich helemaal wegcijfert voor de ploeg. Die twee centrale middenvelders willen we dan ook graag houden.”

Hans Vanaken: “Het is best dat hij nog het jaartje extra erbij doet bij Lokeren. Hij kan op die manier sterker worden. En daarna? Dan zie ik hem naar het buitenland vertrekken. Hij is onbetaalbaar voor een Belgische topclub. Een recordtransfer? Dat zou kunnen, ja.”

Flankspelers

Nill De Pauw: “Ik ga nog een laatste keer samenzitten met de zaakwaarnemer van Nill omtrent een contractverlenging. Misschien wil hij andere lucht opsnuiven, maar hij is ook één van die jongens die hier in zijn eigen hof speelt. Hij kan bijtekenen, maar het moet met volle goesting zijn.”

Onür Kaya: “Hij kwam erbij in de winterstop en heeft bewezen dat hij kon voetballen. Ook al wisten we dat allemaal al. Zijn komst bleek al snel belangrijk, zeker door de blessures van Remacle en Patosi.”

Jordan Remacle: “Jordan heeft een enorme start gekend toen hij hier aankwam. Hij is lange tijd buiten strijd geweest, maar kan nu rustig de focus leggen naar volgend seizoen toe.”

Junior Dutra: “Hij heeft de ambitie om een mooie transfer te realiseren. Maar in mijn ogen is hij nog niet rijp voor die stap. Het heeft ook lang geduurd vooraleer hij aangepast was aan het Belgische voetbal, hé.”

Ayanda Patosi: ”Dat Ayanda van een transfer droomt? Dromen zijn bedrog, hé”, lacht Reynders. "Hij moet in de eerste plaats 100 % fit zijn. Bovendien moet hij ook meer prof zijn. Op dit moment hoor ik teveel negatieve geluiden omtrent zijn gedrag buiten het veld.”

Jong talent

Jore Trompet: “Voor Jore was het een ietwat verloren jaar. Dat zat goed, maar door problemen met de lever heeft hij weinig kunnen spelen. Hem volgend jaar uitlenen behoort tot de mogelijkheden. Al moeten we nog eens bespreken hoe hij daarover denkt.”

Preben De Man: “Preben speelde dit jaar niet, maar hij is nog heel jong natuurlijk. Het was dit jaar allemaal wat veel voor hem: trainen met de A-kern, topsportschool, nationale jeugdselecties. Nu is het zaak dat hij daar sterker uitkomt. Maar het is een talentje.”

Cédric Mingiedi: “Het is eigenlijk een centrale middenvelder, maar we zijn hem momenteel wat aan het omscholen tot centrale verdediger. Het is de bedoeling dat we zijn contract verlengen met een jaar of drie. Hij heeft heel wat potentie, en ik zie in hem een toekomstige speler voor eerste klasse."

Spitsen

Hamdi Harbaoui: “Het is vanzelfsprekend dat we Hamdi graag willen houden. Daar gaan we dan ook alles aan doen. Als er een goed bod binnenloopt zullen we dat bekijken. Maar ondanks alle geruchten staat er geen ontsnappingsclausule in zijn contract.”

Eugene Ansah: “Hij is het nu aan het bewijzen bij de beloften. Hij steekt er daar bovenuit en is beslissend. Volgend jaar zie ik hem wel vaker aan spelen toe komen in het eerste elftal.”

Cyriel Dessers: “Samen met Eugene moet hij het Hamdi moeilijk proberen maken. Ik ben blij dat we hem hebben weten te strikken. Het is een sterke jongen waar ik wel wat van verwacht.

Djordje Despotovic: “Dat is al verleden tijd. Hij kon heel wat adelbrieven voorleggen, maar heeft op de voorbereiding na niet kunnen imponeren. Zijn contract is ondertussen ook verbroken.”

Cédric Mitu: “Dat is een jongen die na zijn beenbreuk nooit meer de oude is geworden. De kans is groot dat we hem gaan uitlenen, want hij wordt ook wat gebarreerd door Dessers en Ansah natuurlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties