Reactie Vanderbiest over finale POII: "Kortrijk heeft meer ervaring in dit soort matchen"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Vanderbiest over finale POII: "Kortrijk heeft meer ervaring in dit soort matchen"
Foto: © Photonews

Fred Vanderbiest hechtte niet zoveel belang aan de gewonnen wedstrijd van deze avond op de Freethiel. "Al is het natuurlijk wel goed als voorbereiding op de dubbele confrontatie met KVK," gaf hij mee.

Tamara Vereecken in Beveren

De coach van KVO gaf na de wedstrijd zijn analyse op de persconferentie. “We speelden met een alternatieve ploeg, dus het was aftasten en er zat ook niet veel tempo in de wedstrijd. Het was geen evidente match. Ik moet wel zeggen dat de jongens die een kans gekregen hebben, hun uiterste best gedaan hebben en dat was voor mij het allerbelangrijkste.”

Hoe belangrijk was die overwinning nu naar volgende week toe? “Het is vrijdag dat we paraat moeten zijn uiteraard, maar dit was beter dan verliezen natuurlijk.”

Ik denk dat we meer kans maakten in één wedstrijd

Hoe schat je de kansen van Oostende in? “In voetbal weet je nooit… Ik denk dat we wel meer kans maakten als het in één wedstrijd zou worden beslecht. KV Kortrijk heeft natuurlijk ook meer ervaring in dit soort wedstrijden. Het zullen erg moeilijke matchen worden,” aldus Vanderbiest.

Aan de tafel tijdens de persbabbel zaten eigenlijk de trainers van twee ploegen die bij aanvang van het seizoen genoemd werden als potentiële degradatiekandidaten. “Wij stonden alleszins op nummer één om te zakken,” lachte Vanderbiest. “Nu, er is veel veranderd sinds het begin van ons seizoen. We hebben serieuze kwaliteitsinjecties gekregen en het is natuurlijk ontzettend fijn om nu hier te staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties