Reactie Deschacht: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

Deschacht: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"
Foto: © Photonews

Geen speler bij Anderlecht die niet met een grote grijns de kleedkamer uitkwam. Olivier Deschacht had misschien nog de grootste van allemaal na negentig minuten ballen wegkeilen en achter Brugge-spelers aanlopen.

Johan Walckiers in Brugge

De kleedkamer van Brugge barstte bijna uit zijn voegen door het feestje dat de paars-witten aan het bouwen waren. "Dit is dan ook fantastisch", lachte Deschacht. "Ik heb al heel veel wedstrijden voor Anderlecht gespeeld, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt en zal ik ook nooit meer vergeten. In totaal was Brugge misschien drie keer echt gevaarlijk."

En ook de coach kreeg bloemetjes toegeworpen. "Dit is een ploegoverwinning. Iedereen heeft zijn verdedigend werk gedaan. Het middenveld was fantastisch en de aanvallers zetten veel druk. En de vervangingen van Besnik hebben het verschil gemaakt. Dan zie je hoe belangrijk Gillet nog is voor ons. En de inbreng van Bruno en Acheampong bracht ons meer snelheid bij. Een pluim voor de coach", benadrukte Deschacht.

Een pluim voor Besnik zijn vervangingen

Al kan Anderlecht niet ontkennen dat het op een diefje met drie punten wegreed uit Jan Breydel. "Met tien man kan je niet anders als de organisatie neerzetten en hopen dat die stand houdt", aldus Deschacht. "Iedereen was nerveus, maar we hebben het perfect gedaan. Bij de rust dacht ik niet dat we nog gingen winnen, maar ook niet dat we gingen verliezen, want onze organisatie stond er. We hebben eigenlijk nog vrij makkelijk stand gehouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties