"Internationaal staat Nederland verder"

"Internationaal staat Nederland verder"
Foto: © SC

Met Björn Kuipers mag een Nederlander de finale van de Champions League leiden. Een grote eer voor onze buren, terwijl de scheidsrechters uit België wat op het achterplan komen. Heeft Nederland ons voorbijgestoken?

Door Mattias Verhaeghe

Volgens scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen heft Nederland ons enkel internationaal voorbijgestoken. “Ja, zij hebben momenteel een scheidsrechter in de topklasse en wij niet. Kuipers is ook geselecteerd voor het WK. Dus je kan stellen dat Nederland ons internationaal voorbijgestoken heeft”, aldus Jeurissen tegen Voetbalkrant.com.

“Als je kijkt naar de prestaties in de Belgische en Nederlandse competitie, kan je vaststellen dat de twee landen gelijkwaardig zijn. Maar internationaal staan ze verder. Daar willen we iets aan veranderen. Het was de bedoeling dat er momenteel enkele scheidsrechters zich zouden profileren, maar zij zijn blijven haperen. Dat zijn zaken dat we niet in de hand hebben."

"Er zijn enkele scheidsrechters blijven haperen. Dat hebben we niet in de hand"

“We moeten nu beginnen kijken naar de jongere scheidsrechters. Mensen zoals Delferière en Lambrechts moeten België in de toekomst opnieuw op de kaart te zetten, want na De Bleeckere viel het stil. We zullen geen vijf of zes toppers hebben, maar we rekenen toch op minstens één iemand in de topklasse.”

Ook over de blessure van Delferière wist Jeurissen iets te zeggen. “Het ziet er niet goed uit. Hij heeft een blessure aan de ligamenten van de enkel, is twee maanden out en mist daardoor de rest van het seizoen. Hij was geselecteerd om een oefeninterland te leiden tussen Hongarije en Kazachstan, maar moet ook daarvoor wellicht afzeggen. Dat is weer een kans dat hij misloopt. Ook het begin van de Europese campagne van volgend seizoen dreigt hij te moeten laten passeren. Dat is nochtans een kans om hem te tonen. Maar we hopen toch dat hij tegen volgend seizoen terug fit is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties