Manchester City op zucht van titel, Sunderland verwijst Norwich naar tweede klasse

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Manchester City op zucht van titel, Sunderland verwijst Norwich naar tweede klasse
Foto: © Photonews

Manchester City heeft de Engelse titel binnen handbereik. Vincent Kompany en co wonnen vanavond met 4-0 van Aston Villa. De overwinning van Sunderland zorgt er dan voor dat ook Norwich volgend seizoen niet langer op het hoogste niveau actief is.

Aston Villa had een duidelijk plan voor ogen in het Etihad Stadium van Manchester City. The Villans parkeerden een bus voor het eigen doel en speculeerden op een scoreloos gelijkspel. Edin Dzeko zorgde kort voorbij het uur met twee treffers voor de verlossing. In het slot zorgden Stevan Jovetic en Yaya Touré nog voor de zware eindstand, 4-0.

Vincent Kompany en co springen door die overwinning over Liverpool naar de leiding in de Premier League. Met een voorsprong van twee punten en nog amper één wedstrijd op het programma in Groot-Brittannië kunnen the Noisy Neighbours de titel al ruiken. 

Ook in Sunderland barstte vanavond een feestje los. The Black Cats hielden het vanavond op een 2-0-overwinning tegen West Bromwich Albion. De ex-werkgever van Simon Mignolet - enkele weken geleden nog in enorm slechte papieren - is op die manier zeker van een verlengd verblijf in de Premier League. Norwich zakt - net als Fulham en Cardiff - naar the Championship

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties