Ook Broos ziet Anderlecht al kampioen: "Voor Lokeren zijn dit de wedstrijden te veel"

Ook Broos ziet Anderlecht al kampioen: "Voor Lokeren zijn dit de wedstrijden te veel"
Foto: © Photonews

De meningen zijn niet langer verdeeld: Anderlecht wordt kampioen. Een puntje pakken tegen Lokeren lijkt een formaliteit te worden. "Die mannen zullen dat correct afhandelen, maar hebben dat extraatje meer niet meer", aldus Hugo Broos.

Door Johan Walckiers

Even vlug de thuismatch tegen Lokeren afwerken en Anderlecht kan zijn 33ste landstitel vieren. Een onverwachte, maar niemand die het nog fout ziet lopen. "Alles kan natuurlijk. Dat hebben deze play-offs wel bewezen", zegt Hugo Broos aan Voetbalkrant.com. "Maar ik heb Lokeren gisteren ook zien spelen en dit zijn gewoon de wedstrijden te veel voor hen. En dat terwijl ik ook 2-3 weken geleden nog zei dat Anderlecht zich moest concentreren op de derde plaats."

"Het is gewoon de beste ploeg in deze play-offs. Ze pakken thuis bijna alles en doen het ook op verplaatsing goed. Als je op Zulte Waregem en op Club Brugge gaat winnen, weet je dat ze het gewoon verdienen. Club heeft het thuis laten liggen, want daar moet je altijd winnen."

Lokeren heeft geen extraatje meer

Besnik Hasi mag gerust een zware vermelding krijgen, want wat hij van de troosteloze ploeg van voor de play-offs maakte, is bijna een half mirakel. "Naast organisatie zijn de spirit en de mentaliteit het belangrijkste wat hij terugbracht. Daarmee heeft Anderlecht het verschil gemaakt", vindt Broos.

Lokeren lijkt dus een kleine 'amuse gueule' te worden voor het grote titelfeest. "Ze zullen die match wel correct afhandelen, maar ze hebben niks meer te winnen. Dat is het gevaar als je al Europees hebt voor de play-offs beginnen. Ze hebben dat extraatje niet meer."

Ondertussen moet de klap wel aankomen in Brugge en Luik. "Standard heeft alles in handen voor die tweede plek. Tegen Genk in Sclessin zie ik het ook niet meer fout lopen. En dus moet de klap heel hard aankomen in Brugge. Ze hebben na hun beste seizoen in jaren zelfs geen voorrondes Champions League te pakken", besluit Broos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties