Reactie Vanden Borre: "Het WK was het zotste doel dat ik mezelf gesteld had"

Vanden Borre: "Het WK was het zotste doel dat ik mezelf gesteld had"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anthony Vanden Borre moest een dik halfuur van de zijkant toekijken hoe zijn collega's op het veld alles onder controle hielden. Zijn rode kaart vond hij trouwens terecht, de penalty iets minder. "Maar refs zijn ook maar mensen."

Johan Walckiers in Anderlecht

Het was een mooie week voor Vanden Borre. Na zijn selectie voor het WK werd hij opnieuw kampioen met Anderlecht. "Het is gewoon verdiend. We hebben die play-offs helemaal naar onze kant gekeerd. Ik geloofde er in sinds begin dit seizoen. Zelfs toen ik niet speelde, geloofde ik in die titel."

Zijn WK-selectie maakte zijn terugkeer als profvoetballer nog net iets mooier. "Ik heb altijd aan het WK gedacht. Bij mijn terugkeer was dat één van de zotste objectieven die ik mezelf had opgelegd. Het is nog zotter dat ik het ook gehaald heb", lachte hij breed. "De bondscoach bracht me twintig minuten voor de bekendmaking op de hoogte. Hoe ik gereageerd heb? Kalm! En ik heb hem bedankt. Nu is het aan mij om te bewijzen dat hij gelijk had."

Was er echt anderhalve meter buiten

Vanden Borre kreeg wel in de laatste match van het seizoen zijn tweede rode kaart van het seizoen. "En toch heb ik nooit gepanikeerd. Ik wist dat de ploeg klaar was om dat op te vangen. Spijtig van die penalty, want de fout gebeurde echt anderhalve meter buiten de zestien. Maar goed, het is niet gemakkelijk voor de refs. Het zijn ook maar mensen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties