BeNe: beslissing op slotspeeldag na vlotte overwinningen Twente en Standard

BeNe: beslissing op slotspeeldag na vlotte overwinningen Twente en Standard
Foto: © Photonews

Gisterenavond werd de voorlaatste speeldag in de BeNe League afgewerkt. Het werd een vrijdagavondje vol feest voor de thuisploegen. Daardoor is de titelstrijd nog niet helemaal beslist.

Twente - Gent 9-1

In Enschede pakten de Tukkers een nieuwe stap richting de titel, door met vlotte cijfers voorbij AA Gent te raken. Enkel Jassina Blom kon iets terugdoen bij 7-0, uiteindelijk werd het toch 9-1. Anouk Dekker en Ellen Jansen maakten er elk drie.

Als Twente volgende week dus wint in Brugge, dan is het zeker van de titel. Maar blauw-zwart snoepte niet zo lang geleden nog twee dure punten af van Standard, dus wie weet kunnen zij terug scherprechter spelen?

Standard - OHL 6-0

Standard heeft met een ruime overwinning tegen Leuven alvast de deur opengehouden. Als ze met vijf doelpunten verschil winnen in Lierse volgende week, dan is een puntendeling in Club Brugge - Twente genoeg voor de titel voor de Luikenaars.

Tegen OHL had Standard het in de heenwedstrijd knap lastig, via Wullaert en drie keer Schoenmakers was de match op het uur al meer dan gespeeld. Red Flame Zeler en Vanity Lewerissa dikten nog aan in de slotfase.

Andere uitslagen:

PEC Zwolle - Club Brugge 3-1
ADO - Antwerp 8-0
Ajax - Anderlecht 5-1
Telstar - Lierse 5-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties