Antwerp neemt afscheid van damesteam

Caroline Tonnelier
| 23 reacties
Antwerp neemt afscheid van damesteam
Foto: © SC

Het avontuur van de damesploeg van Antwerp zit er bijna op. Vrijdag spelen de Antwerp Ladies hun afscheidsmatch. In Kontich nemen ze het op tegen PSV.

De Antwerpse dames hebben er al een woelig verleden opzitten. Ze begonnen bij Kontich FC, maar trokken naar Beerschot om in de BeNe League te kunnen aantreden. Daarvoor moet een damesclub immers gekoppeld zijn aan een team met een mannenploeg in eerste of tweede nationale.

Afscheid van BeNe League

Na het faillissement van Beerschot moesten de dames aansluiten bij RAFC Antwerp. Dat werd, mede om financiële redenen, echter geen succes. Het vrouwenteam moet dus noodgedwongen terugkeren naar zijn roots bij Kontich. In de BeNe League kunnen ze dan ook niet meer aantreden. Er komen wel teams in eerste en derde nationale en in eerste provinciale.

De afscheidswedstrijd start morgen om 20u30. Er wordt alvast opgeroepen om de Antwerp Ladies een warm afscheidsfeest te geven en dus massaal naar Kontich te trekken. Het gaat om de laatste wedstrijd in de BeNe League. De Antwerpse damesploeg staat daarin laatste, met amper zes punten.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties