Sprokkels: KSC City Pirates, Wilmots had toestemming van ref en landgenoot naar Marseille?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Sprokkels: KSC City Pirates, Wilmots had toestemming van ref en landgenoot naar Marseille?
Foto: © Photonews

Het WK komt dichterbij, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

“Had toestemming van ref”

FIFA liet onlangs weten dat de partij tussen België en het Groothertogdom Luxemburg niet wordt beschouwd als een echte oefeninterland. De doelpunten van Romelu Lukaku en het debuut van Sammy Bossut en Adnan Januzaj zijn dus niet geldig. “Maar ik had de toestemming van de scheidsrechter om zeven wissels te doen”, aldus Marc Wilmots.

Nederland met schrik naar WK?

De Oranjegekte blijft vooralsnog weg bij onze noorderburen. “We worden wereldkampioen”, is normaal gezien te horen uit de mond van elke Nederlandse voetbalfan. Deze keer is echter het omgekeerde een feit. “Het zou al knap zijn om de groepsfase te overleven”, is Youri Mulder zelfs heel argwanend.

Opnieuw protesten in Brazilië

De protesten in Brazilië in aanloop naar het WK houden aan. Gisteren kwamen zo’n vierhonderd gepensioneerde agenten van de Militaire Politie op straat om betere pensioenen salarissen te eisen. De Braziliaanse bevolking is immers niet tevreden dat de FIFA met al het geld gaat lopen.

Haatcampagne tegen Franse amateur

In Colombia is intussen een haatcampagne gestart tegen Soner Ertek. De Franse amateur was de man die Radamel Falcao blesseerde tijdens een bekerwedstrijd. Daardoor mist de Colombiaanse sterkhouder het WK. Op fora krijgt Ertek ondertussen een pak bedreigingen naar het hoofd geslingerd.

Landgenoot op weg naar Marseille?

Olympique Marseille overweegt om Jan Van Winckel naar Zuid-Frankrijk te halen. De fysiektrainer behaalde zijn strepen onder meer bij Club Brugge.

Welkom, KSC City Pirates

Antwerpen is een nieuwe – op z’n zachtst gezegd excentrieke – voetbalclub rijker. Koninklijke Merksem Antwerpen-Noord SC wil uit de schaduw van Antwerp FC en KFCO Beerschot-Wilrijk treden. De vierdeklasser gaat vanaf nu dan ook door het leven als KSC City Pirates.

Geen zorgen omtrent Neuer

Joachim Löw heeft de Duitse natie ondertussen op het hart gedrukt dat er geen twijfel bestaat omtrent Manuel Neuer. De doelman van Bayern München kampte de voorbije weken met een blessure, maar zal speelklaar zijn voor de eerste partij van die Mannschaft op het WK.

Milan neemt transfervrije Braziliaan over van PSG

Alex gaat dan weer voor AC Milan voetballen. De Braziliaanse verdediger was einde contract bij Paris Saint-Germain en tekende zopas een verbintenis in Milaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties