Analyse Scheidsrechter hoofdrolspeler: "Een klassieke thuisfluiter"

Scheidsrechter hoofdrolspeler: "Een klassieke thuisfluiter"
Foto: © Photonews

De hoofdrolspeler in de openingswedstrijd was volgens velen de Japanse scheidsrechter Yuichi Nishimura. Hij nam enkele dubieuze beslissingen en ziet mogelijk zijn finalekansen nu al slinken, al was de Aziatische voetbalbond tevreden van de ref.

Drie momenten waren belangrijk in de wedstrijd van Brazilië tegen Kroatië gisteren. Eerst was er een elleboogje/arm van Neymar in een duel, waarbij de Braziliaanse superster met geel wegkwam - en vervolgens nog twee keer scoorde. 

Over die situatie werd achteraf door de analisten getwijfeld. Voor de ene duidelijk rood, voor de andere geen bewuste of grote slag en dus geel voldoende.

Schande, geen strafschop

Over de strafschopfase was er veel minder twijfel: "Dat was absoluut geen strafschop", liet Jan Mulder in de tv-studio van de VRT meteen optekenen. "Hier heb je te maken met een klassieke thuisfluiter, het was een absurde penalty."

Gert Verheyen sprong bij: "Lovren deed helemaal niets. Het was absoluut geen strafschop en het is eigenlijk jammer dat zo de match misschien anders loopt."

Ook gewezen topref Urs Meier had een duidelijke mening present: "Hij had nooit mogen fluiten. Hij had eerder Fred een gele kaart moeten geven voor een fopduik!"

Of wat te denken van de mening van de verliezende bondscoach? "Als dit een strafschop was, dan kunnen we evengoed stoppen met voetballen", bulderde Kovac.

Fout op Julio Cesar?

Ook de fout op Julio Cesar die werd gefloten en zo de 2-2 tegenging, was voer voor discussie. "Dat was echt geen fout", aldus Verheyen. "Maar je mag de keeper niet bedreigen in zijn rechthoek", milderden anderen.

Wel positief over de wedstrijd van Nishimura was de Aziatische voetbalbond: "Het was een lastige wedstrijd, maar hij maakte een paar goede beslissingen op moeilijke momenten", aldus de AFC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties