Wilmots moet harde noten kraken op het middenveld: "Liever keuze zat dan helemaal geen keuze"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Wilmots moet harde noten kraken op het middenveld: "Liever keuze zat dan helemaal geen keuze"
Foto: © Photonews

De training van de Rode Duivels in Mogi das Cruzes ging er vandaag extra ontspannen aan toe. Driehonderd schoolkinderen uit de buurt kwamen de Belgen aanmoedigen. De nadruk lag dan ook op fun. Het middenveld tegen Algerije wordt verder een moeilijke keuze voor de bondscoach.

Sander De Graeve en Manuel Gonzalez Oubina in Mogi das Cruzes

"Die kinderen waren echt sympathiek en zorgden voor de ambiance. Het was goed voor ons en voor de gemeenschap in Mogi." Een open training als vandaag zit er morgen ook in, maar dan voor de Belgische supporters. "We staan in contact met het Belgisch consulaat in São Paulo. Er zijn driehonderd Belgen die morgen naar de training willen komen kijken. Ik zie niet waarom dat niet zou kunnen", aldus Wilmots.

Met het herstel van Lukaku gaat het nog steeds goed. "Zijn enkel evolueert goed en is in orde." De honger van de spits stemt Wilmots tevreden. "Hij heeft vier goals gemaakt in twee matchen, ij is iemand die erg makkelijk scoort. Hij wil ook steeds verbeteren. Vandaag kwam hij op de training tussen zijn oefeningen door vaak langs voor raad."

Het grootste vraagstuk bij de Rode Duivels is het middenveld. Met welke driehoek gaat Wilmots nu precies spelen? "Het is een moeilijke keuze. We moeten kijken naar de driehoek van Algerije en moet kijken welk middenveld er het best tegen gewapend is. We moeten de keuze maken tussen kracht en voetballend vermogen. We hebben verschillende mogelijkheden, maar ik heb liever keuze zat dan helemaal geen keuze."

Dembélé maakte alvast een goeie indruk. "Hij is heel balvast, daar hou ik van. Hij kan balans brengen in het spel en is sterk in de duels één tegen één. Ik verwacht wel meer diepgang. De mensen uit de tweede lijn moeten de aanval steunen. Kevin De Bruyne heeft die kwaliteit meer, hij heeft die laatste pas in de benen."

Verder waarschuwt Wilmots zijn spelers. "Op een WK wordt elk foutje cash betaald. Elke actie wordt tienduizend keer uitvergroot. Als er fouten gemaakt worden ligt de verantwoordelijkheid bij mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties