Indrukwekkende Müller beent Rivaldo en Maradona bij

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Indrukwekkende Müller beent Rivaldo en Maradona bij
Foto: © Photonews

Thomas Müller bezorgde Duitsland zo goed als in zijn eentje de drie punten tegen Portugal en dat legt de aanvaller van Bayern München geen windeieren.

Door Timothy Collard

Müller klimt namelijk aardig op in de WK-topschuttersstand aller tijden. Op het WK 2010 in Zuid-Afrika lukte de aanvaller nog vijf doelpunten, waardoor hij mede topschutter werd van het toernooi.

Dankzij de hattrick tegen Ronaldo en co zit Müller – nog altijd maar 24 – inmiddels al aan acht gemaakte doelpunten op een WK-eindronde. Een knappe prestatie voor iemand die pas zijn tweede mundial aanvat.

8 doelpunten in 7 WK-wedstrijden

Müller steekt zo onder meer zijn landgenoot Hans Schäfer en de Nederlander Johnny Rep (beiden zeven doelpunten op een WK, nvdr.) de loef af. Maar straffer nog: de Duitser beent ronkende namen als Rivaldo, Rudi Völler en Diego Maradona bij.

Nog een leuk weetje: Müller speelde tot dusver nog ‘maar’ zeven wedstrijden op een wereldbeker. Dat wil zeggen dat de aanvaller goed is voor 1.14 doelpunten per wedstrijd. Allerlaatste weetje: Müller is nummer 49 die erin slaagt een hattrick in de boeken te zetten op het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties