Reactie Vertonghen opgelucht: "Ik heb Dries en Marouane een extra knuffel gegeven"

Vertonghen opgelucht: "Ik heb Dries en Marouane een extra knuffel gegeven"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen kon zichzelf wel voor het hoofd slaan. Na 24 minuten veroorzaakte hij een penalty en een storm aan kritiek op de sociale media. 'Jan Verdommen, Marcske Vertonghen,...', waren maar een greep uit het arsenaal.

Johan Walckiers in Belo Horizonte

Maar ook Vertonghen had wel door dat hij in de fout ging. Maar volgens ons ging ook Kompany niet vrijuit bij die fase. "Ik sta goed opgesteld en ik dacht dat Vincent de bal ging wegkoppen, maar hij laat hem door. Dat had ik niet verwacht, maar mijn reactie is niet goed."

Voor Vertonghen leek zijn eerste match op een WK dus op een klein drama uit te gaan draaien. "Het was verschrikkelijk. Zo vroeg in de wedstrijd een penalty veroorzaken. Ik probeerde me weer in de match te spelen en ik ben blij dat de coach me liet staan. Paniek was er nog niet, want ik heb vertrouwen in de ploeg. Maar na de match heb ik Dries en Marouane toch een knuffel extra gegeven", lachte hij.

De coach heeft dat goed opgelost

"Ik was enorm opgelucht. Het is heel belangrijk om in je eerste wedstrijd drie punten te pakken", zei Vertonghen die zijn mindere eerste helft goed verteerde. "De trainer had het goed gezien door aan te passen bij de rust. We probeerden er te veel centraal door te geraken en het enige wat dat opbracht, waren enkele afstandsschoten. De coach heeft dat goed opgelost."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties