Lombaerts: "Ik ken Rusland beter dan Cappello"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Lombaerts: "Ik ken Rusland beter dan Cappello"
Foto: © Photonews

Nicolas Lombaerts is dé ideale Rode Duivel om mee vooruit te blikken naar de match tegen Rusland. De centrale verdediger speelt al een eeuwigheid bij Zenit Sint-Petersburg en kent de Russen door en door. Om een grapje zat hij ook niet verlegen.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

“Wat ze gaan doen wanneer ze alweer verliezen en dus uitgeschakeld zijn? Verder doen zoals nu in Oekraïne zeker en heel Europa overnemen? Neen, grapje, het zal toch wel een klein drama zijn”, voegde Lombaerts er snel bij. De toon was gezet.

“Of de Russen gaan rekenen en op het gelijkspel zullen spelen? Kunnen ze rekenen? Capello zal voor hen de berekeningen moeten doen”, lacht Lombaerts. Even serieus nu. Waarvoor moeten we opletten bij de tegenstander van zondag?

Snap niet waarom Capello Denisov niet opstelt

“Hun omschakeling, die is razendsnel. Als ik er één speler moet uitlichten is het Denisov, als hij speelt.” De ex-ploegmaat van Lombaerts bij Zenit kwam net als Kerzhakov niet in actie tegen Zuid-Korea.

“Ik snap echt niet waarom Capello hem niet opstelt, bij ons was hij veruit onze beste speler.” Hoe we de Russen mogen verwachten, dat wist Lombaerts wel. “Op het fysieke gaan ze het niet doen, ze hebben maar twee spelers groter dan 1m85. Ze gaan vooral over de grond spelen.”

Achterin bij de Russen kunnen kansen liggen. De verdediging wordt al een jaartje ouder. "Ze zijn niet van de snelste en wij hebben snel le spitsen, misschien kunnen we daarvan profiteren. Anderzijds is ervaring erg belangrijk voor een verdediger. Ignashevich en Berezutskiy spelen ook altijd samen, dat kan ook in hun voordeel spelen."

Lombaerts kent de ploeg erg goed en begon zelfs over de posities van verschillende spelers. "Ik ben geen Russisch bondscoach, maar ik ken de Russen al langer dan Capello."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties