Wilmots: "Waarom niet het Standard-middenveld?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 30 reacties
Wilmots: "Waarom niet het Standard-middenveld?"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots was zoals gewoonlijk weinig loslippig over de mogelijke ploeg tegen Rusland. Toch raakte hij enkele thema's aan. Zo had hij het over het oude Standard-middenveld en de positie van Kevin De Bruyne.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Kevin De Bruyne, centraal of op rechts? Die vraag beheerste de media in de dagen na de zege tegen Algerije. Wilmots hecht er niet zoveel belang aan. "We weten allemaal wat Kevin kan doen, of dat nu op rechts of centraal is. Ik kijk altijd hoe we de ploeg zo sterk mogelijk krijgen."

"Neem nu Steven Defour, die staat stijf van de honger, dat zien jullie allemaal. De spelers zijn klaar, dus ik heb keuzemogelijkheden. Misschien zet ik wel het Standard-middenveld van vroeger. Ze hebben het in meerdere wedstrijden erg goed gedaan", aldus Wilmots. Fellaini kan dus beloond worden voor zijn levensbelangrijke invalbeurt.

"Dan zou De Bruyne inderdaad op rechts spelen. Als ik het me goed kan herinneren, ik heb af en toe wat gaten in mijn geheugen, speelde hij daar in de kwalificatiecampagne bijna altijd en deed hij het niet slecht. De Bruyne kan overal spelen met zijn kwaliteiten. Zelfs op de zes of de rechtsback."

Ook Dries Mertens solliciteert, zeker na zijn winning goal, met nadruk voor die positie op rechts. "Ik ga Mertens geen joker noemen, ik zag hem bij Napoli al goede matchen spelen waar hij startte. Maar van spelers zoals hem en Mirallas weet je dat ze heel veel kunnen toevoegen als ze invallen, wanneer de tegenstander al wat vermoeid is. Dat is één van onze sterke punten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties