Wie haalt het nieuwe godenkind binnen?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Wie haalt het nieuwe godenkind binnen?
Foto: © Photonews

We hebben gisteren weer eens kunnen genieten van de kunstjes van James Rodriguez. De Colombiaan scoorde twee heerlijke treffers en zette zijn status van 'man van het toernooi' nog meer kracht bij. AS Monaco gaat aan de kassa passeren, wees daar maar zeker van…

Door Johan Walckiers

In de Premier League, de Primera Division en de Bundesliga slaan de clubleiders elkaar momenteel voor het hoofd. Grijze haren vermenigvuldigen zich, gemiste inkomsten passeren de revue. Want wat heeft hun scouting hen in de zak gezet. Rodriguez was bij Porto al een geweldige voetballer, speelde een eerder onopgemerkt seizoen bij Monaco, maar deze zomer laat hij op het wereldtoneel zien dat hij momenteel op een eenzame hoogte staat.

Kip met gouden eieren

AS Monaco betaalde 70 miljoen euro voor de 22-jarige aanvaller in een pakketdeal die ook Joao Moutinho naar de Franse ministaat bracht, maar wrijft zich nu al in de handen. Elke zichzelf respecterende topclub heeft momenteel immers al een veelvoud van dat bedrag opzij gezet om het nieuwe godenkind aan zijn rangen toe te voegen.

En geef ze eens ongelijk… De eerste goal van Rodriguez tegen Uruguay was van een zeldzame schoonheid en klasse. Maar daarmee is het arsenaal van Rodriguez niet uitgeput, want zijn vista is eveneens van een niveau waar enkel Ronaldo en Messi aan tippen.

En dat is misschien het mooiste compliment dat hij kon verdienen… In één adem genoemd worden met die grootheden betekent dat je de sterrenstatus bereikt hebt. En dat deed hij met Colombia, de ploeg die nu met stip geplaatst staat als wereldtitelpretendent. Geloof ons, ook zijn transferprijs zal straks in de orde van de twee supersterren belanden.

En twijfelt er iemand aan dat Rodriguez straks niet meer in de Ligue 1 speelt? Want met alle respect: er zijn betere tonelen voor een jonge ster om zijn talent tentoon te spreiden. Wat dacht u van het Engelse? Daar werden in het verleden ook de beste stukken geschreven…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties