Reactie Courtois ziet mogelijkheden: "Verdedigend is Argentinië iets minder"

Robby Morren
Robby Morren
| 8 reacties
Courtois ziet mogelijkheden: "Verdedigend is Argentinië iets minder"
Foto: © Photonews

Ondanks het overwicht van de Rode Duivels, moest Thibaut Courtois tegen Amerika toch enkele keren ingrijpen. Het was spannend, maar hij heeft niet aan de goede afloop getwijfeld.

Robby Morren en Manu Gonzalez in Salvador

"Wij hebben een goede match gespeeld. We brachten aanvallend voetbal en gaven weinig weg. Het is jammer dat we niet sneller konden scoren." Toch bleef Courtois kritisch. "In de tweede helft zijn we misschien niet straf genoeg gestart."

De goalie heeft geen enkel moment aan de goede afloop getwijfeld. "Tim Howard heeft een heel sterke match gespeeld. Hij heeft Amerika heel lang overeind gehouden", zwaaide hij met lof naar zijn collega.

"Wij creëerden veel kansen. We bleven maar aanvallen en aanvallen en dan is het logisch dat de spitsen op den duur vermoeid raken. Ik heb niet getwijfeld, ik heb vertrouwen in onze spitsen."

In de volgende ronde wacht met Argentinië een grote klepper. "Argentinië heeft misschien niet het beste voetbal gespeeld, maar ze zitten toch verdiend in de kwartfinale. Het zal een heel moelijke wedstrijd worden tegen hen, maar we zullen ons de volle 100% en meer geven."

"Zij zijn aanvallend heel sterk met verschillende spelers die het verschil kunnen maken en ze zijn heel snel op de counter." Ondanks de kwaliteiten van Argentinië liggen er ook mogelijkheden voor België. "Verdedigend zijn ze toch iets minder sterk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties