Reactie De Bruyne draait, België draait: "Bedoeling dat het zo nog tijdje doorgaat"

De Bruyne draait, België draait: "Bedoeling dat het zo nog tijdje doorgaat"
Foto: © Photonews

Die discussie hebben we ook weer gehad. We denken niet dat Marc Wilmots er ooit nog aan zal denken om Kevin De Bruyne naar de flank te verbannen na zijn wedstrijd tegen de Verenigde Staten. 'The Kid' voetbalde als in een speeltuin tussen midden- en achterlijn.

Johan Walckiers in Salvador de Bahia

De Bruyne is meer dan Hazard de dirigent van deze Rode Duivels. Hazard heeft zijn flitsen, Witsel regelt het allemaal, maar als De Bruyne draait zoals gisteren zit er ook rock 'n roll in de ploeg. "Het was het collectief. Zeg mij eens iemand die vandaag niet goed speelde", haalde De Bruyne ons onmiddellijk weer bij de les. In het orkest van Wilmots zitten immers geen solisten. "Maar fysiek voelde ik me wel goed. En het is de bedoeling dat ik zo nog een tijdje doorga."

Zijn goal was echter de bevrijding voor een stilaan gefrustreerd rakend België. "Defour had me een tip meegegeven", knipoogde De Bruyne. "Hij zei me dat de Amerikanen moe aan het worden waren en dat ze zich voor elke bal wierpen. Ik heb dus een paar keer gedribbeld voor ik trapte. En het werkte. En ja, op zo'n moment ben je enkele seconden van de wereld weg. Dat ik tien kansen gecreëerd heb? Tja, er was gewoon meer ruimte vandaag. Dat is veel plezanter om te spelen. Een wereld van verschil..."

Ik had Lukaku gezegd dat hij ging scoren

De assist voor De Bruyne kwam van Lukaku en de rossekop deed hem een pleziertje terug door hem ook een bevrijdend goaltje aan te bieden. "Ik had het hem gezegd: jij gaat scoren. Die mannen waren al moe en een frisse Lukaku loopt die er gewoon af. Maar het is hetzelfde als met Divock. Eerder maakte Lukaku de verdediging moe en maakte Divock het verschil, nu is het omgekeerd."

En niet alleen aanvallend zat het snor. "Heel de ploeg heeft zijn defensief werk gedaan. Iedereen ging er honderd procent voor. We verdienden vandaag te winnen. Als we nu uitgeschakeld waren, zou de ontgoocheling enorm geweest zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties