Reactie Lukaku staat er: "Maar dit was geen revanche"

Lukaku staat er: "Maar dit was geen revanche"
Foto: © Photonews

Romelu Lukaku heeft zich verlost van zijn eigen duivels. Tegen de Verenigde Staten viel hij sterk in en scoorde een levensbelangrijk doelpunt. En daarmee heeft hij ook alle kritiek laten verstommen.

Johan Walckiers in Salvador de Bahia

Lukaku liep er de voorbije dagen maar stuurs bij, maar een goaltje kan veel doen bij een aanvaller. "Tuurlijk ben ik blij", lachte hij zijn hagelwitte tanden bloot. "Voor mij is het fantastisch, maar ook voor mijn ploegmaats, mijn vrienden en familie en mijn land. Ik was al een tijdje aan het warmlopen, maar de coach zei me te wachten tot de verlengingen. Ik zat vol goesting om te spelen."

De invallers maakten altijd het verschil. Gelukkig ik ook

En ja, als je eerste actie dan beslissend is, ben je natuurlijk vertrokken. "Dat deed wel deugd ja. Ik zat onmiddellijk in de match en kon die bal aan Kevin geven. Maar het bleef niet bij die ene goeie actie en dat doet nog meer deugd. De invallers hebben elke keer al het verschil gemaakt en gelukkig deed ik dat ook."

Maar ook hij moest een paar keer vloeken toen Tim Howard ook hem het scoren belette. "Hij heeft een heel goeie match gespeeld en ik ben blij voor hem. Hij heeft met veel bijgebracht toen ik bij Everton zat."

Lukaku moest de laatste weken heel wat horen en lezen. "Maar ik had geen revanchegevoelens. Ik wil de ploeg zien winnen en daarvoor doe ik mijn best. Ik was ontgoocheld, maar ik voelde geen revanche. Zo ben ik niet. Het kan bij iedereen eens minder gaan. Ik legde mezelf ook niet te veel druk op. Ik ben gewoon ambitieus."

Je t'aime papa

Voor de camera's riep hij achteraf een boodschap naar zijn vader. "Je t'aime papa! Ja, ik bedank mijn moeder veel, maar mijn vader blijft een speciale plek in mijn hart hebben. Hij was mijn eerste coach en daarvoor wou ik hem bedanken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties