Origi beleefde spannende avond: "Mijn hart begaf het bijna"

Origi beleefde spannende avond: "Mijn hart begaf het bijna"
Foto: © Photonews

Divock Origi dolde op bepaalde momenten met de Amerikaanse verdediging. Enkel hielden Howard en de deklat hem een paar keer van een doelpunt. Maar deze keer liet hij Romelu Lukaku eens profiteren van zijn sloopwerk. De omgekeerde wereld...

Johan Walckiers in Salvador de Bahia

Origi moest naar de kant bij 0-0. "Het was afzien op de bank. Ik ben tien keer gestorven", lachte hij. "Mijn hart begaf het bijna. Howard speelde de match van zijn leven. Maar je zit op een WK en dan speel je altijd tegen topspelers. De ontlading was des te groter. Ik was heel blij met de goal van Romelu. Ik had hem trouwens gezegd dat hij ging scoren."

Daarmee duidt hij een beetje de groepssfeer bij de Duivels. "Wij zijn geen concurrenten zoals jullie dat zien. Wij zijn twee jonge gasten en allebei hebben we onze ups en downs. Toen hij scoorde, ben ik rond zijn nek gevlogen, net als hij dat deed bij mij. We hebben gewoon plezier. Ik kon nog wel door toen ik vervangen werd, maar de coach nam de goede beslissing. Vandaag heeft Romelu bewezen dat de rollen ook omgekeerd kunnen zijn. Maar natuurlijk wil ik ook graag starten. Dat wil iedereen natuurlijk."

Zijn eerste basisplaats bij de nationale ploeg was er dus eentje om in te lijsten. "Het is fantastisch een eerste basisplaats te krijgen in een achtste finale op het WK. Ik heb toch veel kunnen creëren. Enkel spijtig van dat goaltje, maar ik heb vertrouwen opgedaan. Die voorzet van Jan? (lacht) Ik zag hem niet komen en liep over de bal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties