Kompany baalt: "We hadden Argentinië pijn kunnen doen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Kompany baalt: "We hadden Argentinië pijn kunnen doen"
Foto: © Photonews

Het WK-sprookje van de Rode Duivels hield vandaag op in de kwartfinales, waar Argentinië nipt de maat nam van ons land. Kapitein Vincent Kompany was aangeslagen, maar relativeerde de uitschakeling vlak na de match.

Timothy Collard & Manuel Gonzalez in Brasilia

“Dit is voetbal, hé”, stak Vince The Prince van wal. “Soms draait het in jouw voordeel uit, soms draait het in het voordeel van de tegenstander uit. Maar wat voor mij het belangrijkste is: we hebben echt alles gegeven wat we in ons hadden.”

Toch zag Kompany mogelijkheden tegen Messi en co. “Argentinië was te pakken en wij hadden hen zeker en vast pijn kunnen doen.  Collectief gezien hadden wij de wedstrijd onder controle, maar individueel stonden de Argentijnen sterker”, is onze kapitein eerlijk in zijn analyse.

Over vier jaar winnen we deze wedstrijd

“De Argentijnen konden op een gegeven moment de druk opvoeren, maar na de rust konden ze hun gekende combinaties niet meer op de mat leggen. Ze moesten de bal vaak wegknallen en wij maakten het spel. Ik zeg het nogmaals: we hadden hen pijn kunnen doen.”

Aan wat ontbrak het de Rode Duivels dan? Frisheid, ervaring, lef? “Je kan deze wedstrijd zoveel analyseren als je zelf wil, maar over vier jaar winnen we zulke wedstrijden. Ik kan niet uitleggen waarom, maar dat is hoe ik het aanvoel”, besluit Kompany.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties