Reactie Lukaku kijkt ambitieus vooruit: "Op naar het EK"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Lukaku kijkt ambitieus vooruit: "Op naar het EK"
Foto: © Photonews

Romelu Lukaku beleefde een turbulent WK. Hij begon als titularis met hoge verwachtingen, maar moest later plaatsruimen voor Divock Origi. De teleurstelling was erg groot na de uitschakeling. "We zijn dan ook ambitieus."

Robby Morren en Manu Gonzalez in Brasilia

"Argentinië heeft echt geprobeerd om de wedstrijd dood te maken. Telkens als wij in ons ritme kwamen, braken zij het spel af. Wij hebben geprobeerd, maar konden moeilijk in ons spel komen."

Lukaku viel een halfuur voor affluiten in en had in de toegevoegde tijd nog een mogelijkheid. Schuin voor doelman Romero legde hij de bal achteruit. Misschien had hij beter zelf zijn kans gegaan. "Ik ben een teamspeler. Ik dacht dat de hoek te klein was om te schieten."

"Ik ben blij dat ik op dit tornooi heb kunnen scoren, maar het teambelang primeert. We zijn teleurgesteld omdat we toch echt wel een kans maakten tegen Argentinië. We zijn allemaal ambitieus en onze coach ook, maar we moeten nu vooruitkijken en ons zien te kwalificeren voor het EK. Uiteindelijk mogen we wel trots zijn op ons WK."

Ondertussen blijft het nog onduidelijk waar Lukaku volgend seizoen zal voetballen. "Bij Everton blijven zou een mogelijkheid kunnen zijn, daar moeten we over praten. Nu wil ik eerst naar huis gaan, naar mijn familie en uitrusten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties