"Ik zag goals die op PlayStation moeilijk na te spelen zijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
"Ik zag goals die op PlayStation moeilijk na te spelen zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Mannschaft sloeg iedereen met verstomming door een glansprestatie van formaat af te leveren tegen gastland Brazilië. Ook Philippe Vande Walle - die het Duitse voetbal al van kleins af volgt - was onder de indruk. "Dit hadden ze zelfs in Duitsland niet zien aankomen", glundert hij.

De troepen van Joachim Löw lieten deze wereldbeker al vlagen van hun kunnen zien. Gisteren volgde een absoluut statement. "Het plaatje klopte volledig", vertelt Vande Walle tegenover Voetbalkrant.com. "Klose die als titularis start en het record van Ronaldo breekt. Een doelman die als een brok graniet speelt en alle facetten van het moderne keepen (meevoetballen, heersen in het luchtverkeer, etc.) etaleert. De superioriteit waarmee ze speelden was indrukwekkend."

Vanwaar die overmacht? "Dat ligt aan verschillende factoren. Dat je zeven keer raak treft uit twaalf kansen zegt veel. Ook de manier waarop ze scoorden. Ik denk dat het op PlayStation moeilijk valt na te spelen. En je moet een hele sterke ploeg hebben tegen een hele zwakke. Het ging van kwaad naar erger met Brazilië."

Voor de finale trek ik naar Keulen

"Deze prestatie lag in in het verlengde van de superioriteit van Bayern München de laatste jaren", gaat Vande Walle voort. "Maar opgelet, alles is mogelijk in één wedstrijd. Bayern walste ook door de Champions League, waarna ze in de halve finales eruit werden gekegeld door Real Madrid. Dat kan ook bij de nationale ploeg."

Als laatste opponent heeft de keeperstrainer van Malinwa een voorkeur voor onze noorderburen. "Ik denk dat voor de voetballiefhebbers - zeker in de Benelux – een affiche Nederland-Duitsland nog wat peper aan de finale zou toevoegen. Argentinië lijkt een gemakkelijkere prooi voor Duitsland, maar een finale is één duel. Het is hét moment voor deze generatie om onder het Löw-tijdperk te oogsten."

Vande Walle heeft inmiddels al plannen voor de finale van zondag. "Ik denk dat ik naar Keulen trek om op groot scherm te kijken", doet hij zijn plannen uit de doeken. "We hebben een vrije dag bij KV Mechelen. Als ze wereldkampioen worden zou het wel eens laat - of vroeg - kunnen worden, maar ik ben professioneel genoeg om de twee te combineren." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties