Israël - België: drie mogelijke opties

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Israël - België: drie mogelijke opties
Foto: © Photonews

Op negen september startten de Rode Duivels hun EK-kwalificatiecampagne met een tripje richting Israël. Al dreigt het door conflicten in de regio allesbehalve een plezierreisje te worden. Wat zijn de opties?

Door Cédric De Volder

Voetbalkrant.com meldde eerder al dat de KBVB zich via de UEFA al van de toestand ging vergewissen. De gemoederen in Israël - en dan vooral in de streek rond de Gazastrook - laaiden de voorbije weken opnieuw hevig op. Het is dan ook logisch dat de Belgische delegatie zich zorgen maakt over de veiligheid van spelers en fans.

Op dit moment zijn er drie mogelijkheden. Een eerste behoeft nauwelijks uitleg. De situatie kalmeert en de wedstrijd zal op negen september gewoon worden gespeeld in Tel Aviv. Enig probleem: er is snel duidelijkheid nodig.

Verhuizen of wisselen?

Al zijn er nog twee alternatieven. De partij kan op neutrale grond worden afgewerkt. In dat opzicht viel Cyprus al als mogelijke uitvalsbasis voor de Israëlische nationale ploeg. Enig probleem: Lior Refaelov en co missen op die manier hun thuisvoordeel en zijn niet tuk op zo'n scenario.

Tot slot is het ook mogelijk dat Israël op negen september een bezoekje brengt aan de Heizel. In dat geval staat de verplaatsing voor de Rode Duivels pas in oktober 2015 op het programma en kan de situatie nauwlettend worden opgevolgd. Hiervoor moet de UEFA de wedstrijd wel als 'risicovol' aanzien. Al lijkt dat maar een formaliteit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties