Prognose: Krijgt Van Geneugden Waasland-Beveren aan het voetballen?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Prognose: Krijgt Van Geneugden Waasland-Beveren aan het voetballen?
Foto: © Photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Op vrijdag 25 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2014-2015. Wij schatten hun kansen in, in samenwerking met Cisse Severeyns. Vandaag Waasland-Beveren.

Door Timothy Collard

Ambitie

De ambitie van Waasland-Beveren is kristalhelder: het behoud op het hoogste niveau (zo snel mogelijk) verzekeren. De troepen van Van Geneugden trappen hun nieuwe seizoen thuis op gang tegen Club Brugge, waarna wedstrijden tegen Moeskroen-Péruwelz (uit), Westerlo (thuis), Charleroi (uit) en Anderlecht (uit) volgen. Geen eenvoudige start en dus is het een uitdaging om niet onderaan te bengelen na de eerste paar wedstrijden.

De spelers van Waasland-Beveren zijn zich ervan bewust dat ze zullen moet knokken om in eerste klasse te blijven, maar hopen stiekem op iets meer. “Als we de start goed doorkomen, dan kan het wel eens een leuk seizoen worden”, aldus David Hubert aan onze redactie.

Transfers

IN

Ronny Van Geneugden (coach), Daimy Deflem (KVW Zaventem), Zakaria M’Sila (AA Gent), Benny Rogies (FC Brussels), Robson (OH Leuven), David Hubert (AA Gent – huur) en Wouter Corstjens (AA Gent – huur).

OUT

Bob Peeters (coach, Charlton), Bas Sibum (einde contract), Kassim Doumbia (Hafnafjördur), Karim Belhocine (AA Gent), Rami Gershon (AA Gent), Robert Demjan (contract ontbonden), Michael Seoudi (Roeselare.

Sterktes & zwaktes

In vergelijking met vorig seizoen realiseerde Waasland-Beveren een pak minder transfers in het tussenseizoen. Met Dalibor Veselinovic (einde huur, dit seizoen bij KV Mechelen), Ivan Trickovski (einde huur, dit seizoen bij Al Nasr) en Rami Gershon (AA Gent) vertrokken wel drie dragende spelers op de Freethiel.

Iets wat op de Freethiel wel hetzelfde lijkt te zullen zijn als vorig seizoen, is de tactische aanpak. Nieuwbakken trainer Ronny Van Geneugden lijkt net als Bob Peeters te kiezen om te voetballen van uit de organisatie.

Met Robson, Hubert en Corstjens haalde de ex-coach van OH Leuven drie jongens binnen die ervaring hebben op het hoogste niveau en van wie hij de kwaliteiten kent. Voorts is het ook uitkijken naar wat jongens als Coosemans, Henkens, Oumarou en Emond dit jaar kunnen brengen.

Prognose: 16e

Waasland-Beveren is enkele van haar sterkhouders kwijt en voorin mist het misschien wel iemand die vlot tot scoren komt. Op sommige posities mag er misschien nog iets bij (en komt er wellicht ook nog iets bij), maar het is aan Ronny Van Geneugden om te bewijzen dat hij over genoeg vakmanschap beschikt om dit team van degradatie te behoeden. Onze redactie ziet de Waaslanders een moeilijk seizoen tegemoet gaan met een zestiende plaats als eindbestemming.

Wat denkt Cisse Severeyns?

“Waasland Beveren zal dicht bij degradatie aanleunen, maar volgens mij gaan ze zich wel redden. Ze zullen volgens mij lange tijd moeten knokken, maar een speeldag of zes voor het einde van de competitie moeten ze wel safe zijn.”

“Ronny Van Geneugden is wel een goede coach, ik ben benieuwd wat hij kan met dit team. Met Hubert hebben ze bovendien ook een goede middenvelder binnengehaald. Hij zou wel eens een spelbepalende figuur kunnen worden bij deze ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties