Man van de match Bia onder de indruk van jong Standard: "Jongeren deden het goed, maar versterking is welkom"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Man van de match Bia onder de indruk van jong Standard: "Jongeren deden het goed, maar versterking is welkom"
Foto: © Photonews

Standard won vanavond vrij makkelijk van een zwak verdedigend Charleroi met 3-0. Geoffrey Mujangi Bia was met twee goals dé uitblinker bij een sterk verjongd Standard. De middenvelder had achteraf complimenten voor zijn jonge teammaats.

Sander De Graeve in Luik

Er vertrokken heel wat sterkhouders in het tussenseizoen. Standard trekt noodgedwongen de kaart van de jeugd. Bia zag onder meer zijn goeie vriend Batshuayi vertrekken. "Dat is voetbal, hé. Soms vertrekken er spelers en die moet je dan zien te vervangen. Hoe ik me voel bij het vertrek van Michy? Ik was tevreden voor hem. Hij zit in een goeie club met een goeie trainer."

De jongeren deden het goed tegen Charleroi, maar tegen de echte kleppers zal het piepjonge middenveld Marquet-Lumanza waarschijnlijk te licht uitvallen. "Leeftijd zegt niet alles. Je hebt geen oude en jonge spelers, maar enkel goeie en slechte. Ik hou ook niet van de term jongeren voor die twee spelers. Die jongens zijn negentien en twintig jaar oud. Op die leeftijd zijn sommige spelers al bijna volleerd."

Het tweetal speelde echter amper en mist ervaring. "Ze moeten matchen spelen om die ervaring te kunnen opdoen. Het zijn ook maar twee jonge spelers op een heel elftal. Ze staan wel op een belangrijke positie, maar het bestuur is druk in de weer om voor versterkingen te zoeken."

Verdedigers brachten elkaar in de war

Die zijn ook nodig volgens Bia. "Er mag wel wat versterking bij, extra concurrentie is altijd een goeie zaak." Voor we het vergeten, Bia maakte met twee goals de partij een pak makkelijker voor Standard. "Bij de eerste anticipeerde de verdediging een voorzet en ik ging mijn kans."

De tweede zag er nog knulliger uit, voor de defensie van Charleroi dan. "Ik ging voorbij de ene verdediger en plots ook voorbij de tweede. Ik denk dat ze tegen elkaar liepen of elkaar in de war brachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties