De aanvallende werkpunten van Club: "Meer beweging, hoger tempo en betere looplijnen"

De aanvallende werkpunten van Club: "Meer beweging, hoger tempo en betere looplijnen"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft zes op zes maar kon nog niet echt overtuigen. Gisteren hoorden we de supporters de meest straffe vloeken uitroepen toen weer eens een aanval verprutst werd. De spelers vonden een aantal excuses...

Het loopt aanvallend nog niet zoals het moet bij Club. "Het tempo lag te laag", vond matchwinnaar Refaelov. "Het was een typische wedstrijd na een Europese match. We weten dat we beter kunnen, maar het moet nog in elkaar vallen."

Brandon Mechele hield samen met Duarte alles goed gesloten, maar zag voor hem ook heel wat tactische foutjes. "We konden moeilijk opbouwen, want er was te weinig beweging", aldus de verdediger. "En ja, die vermoeidheid van de Europese match zal ook meespelen. In deze fase van de competitie is dat nog niets om je zorgen over te maken. Het mag wel niet dat Lierse ons tegen het eigen doel drukte. Dat moet beter."

We hoorden het verleden week al fluisteren: de aanvallende looplijnen bij Club zijn op dit moment onbestaand. Lestienne lijkt nog niet fit en Castillo en Vazquez zijn geen loopwonderen. "We hebben altijd de intentie om goed en verzorgd aanvallend voetbal te brengen, maar soms is dat niet mogelijk. Waarom? We zijn nog niet helemaal klaar, maar ondertussen hebben we wel zes op zes. We hadden weinig uitgespeelde kansen en dat is een werkpunt", bevestigde kapitein Timmy Simons.

Verdedigend zit de puzzel wel goed in elkaar, aanvallend heeft Club nog wat werk. Vazquez is de man die de openingen moet vinden, maar zijn ploegmaats lopen nog niet waar de Spanjaard ze wil hebben. Lestienne moet dat vermogen hebben, maar stond zondag al na een halfuur te puffen. Refaelov is dan weer de man van zelf een creatieve actie op te zetten. En Castillo moet voorzetten hebben... Michel Preud'homme heeft nog wat werk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties