Straks 6 Belgische ploegen in Europa?

Jens Jacobs
| 33 reacties
Straks 6 Belgische ploegen in Europa?
Foto: © SC

De Belgische ploegen moeten dit seizoen de nodige punten sprokkelen voor de coëfficiënt. Als dat twee seizoenen aardig lukt, kunnen we misschien zelfs 6 ploegen Europa in sturen.

Eerder kon u bij ons al lezen dat het belangrijk is voor het Belgisch voetbal dat onze teams het goed doen in Europa. (lees hier) Een aantal landen waren genaderd in de Uefa-ranking, waardoor rechtstreekse plaatsing voor de champions league in gevaar kwam.

Voorlopig doen we het goed. Zulte-Waregem zijn we wel kwijt maar Essevee sprokkelde met 2 overwinningen en een gelijkspel toch nog wat punten. Intussen verzamelde België in totaal 2 punten voor de coëfficiënt. Dat is beter dan concurrenten Zwitserland, Turkije, Griekenland en Tsjechië, onze dichtste achtervolgers. 

Straks 6 ploegen?

Dat is echter ook al een stukje beter dan Nederland. Voorlopig staan onze noorderburen nog een straatlengte voor in de Uefa-ranking, maar volgend jaar verliest het de punten van het succesjaar 2011, terwijl dat voor België net het slechtste jaar was.

Voor de jaargang 2015/2016 staat België nu virtueel zelfs op een 9de plaats en wipt het over Nederland. De nummer 9 heeft het recht om 6 teams af te vaardigen in Europa. Met andere woorden, als onze Belgische ploegen het de komende twee jaar in Europa even goed of beter doen dan de Nederlandse clubs kan de hele play-off 1 in theorie Europa in. 

(JJ)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties