Officieel: Vermaelen tekent bij Barcelona

Jens Jacobs
| 49 reacties
Officieel: Vermaelen tekent bij Barcelona
Foto: © SC

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel. Thomas Vermaelen trekt naar Camp Nou en wordt ploegmaat van Messi & co.

Barcelona meldde het nieuws zopas op haar website. "Barcelona en Arsenal zijn tot een overeenkomst gekomen met betrekking tot de tranfer van Thomas Vermaelen. Hij tekent bij de Catalanen een contract van 5 jaar." De transfersom wordt niet vermeld, maar bedraagt wellicht 19 miljoen euro. Vermaelen realiseert nu dus zijn droomtransfer en moet proberen om een centraal duo te vormen met Piqué, Mascherano en Bartra zijn de voornaamste concurrenten van de Belg.

Verder in het bericht noemt Barça Vermaelen een echte leider. "Vermaelen is een natuurlijke leider die, ondanks zijn leeftijd, al kapitein was bij zowel Ajax als Arsenal. Hij is fysiek indrukwekkend en is uitstekend met de bal aan de voet. Dat gekoppeld aan zijn vista maakt hem een prima aanwinst." De Blaugrana is uitermate tevreden over de transfer, Vermaelen lijkt zeker aanspraak te maken op een basisplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties