Reactie Rode kaart Milec kantelpunt, meningen hoofdrolspelers lopen uiteen

Rode kaart Milec kantelpunt, meningen hoofdrolspelers lopen uiteen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Martin Milec. De rechtsachter van de Rouches was het daar niet mee eens, terwijl Remacle - twee keer het slachtoffer - duidelijk was: "Het was twee keer geel."

Aernout Van Lindt in Lokeren

Over de eerste gele kaart is weinig discussie mogelijk. Remacle liep in het open mes van Milec en die kaart was donkergeel, misschien zelfs oranje. Al wil Guy Luzon daar niet van weten: "Geel is geel, er bestaat geen oranje", aldus de oefenmeester. "Bovendien gaat Martin voor de bal, dus geel is zeker voldoende."

De tweede gele kaart daarentegen, daar valt meer over te discussiëren. Opnieuw Remacle ging toen voorbij de rechtsachter van Standard en ging daarna tegen de grond - goed voor een tweede gele kaart.

"Streng" versus "Terecht"

"Hij trok wat aan mijn truitje in die fase, dus ik dacht dat de ref in mijn voordeel ging fluiten. Het was misschien zelfs geen fout van mij, laat staan een tweede gele kaart", aldus Milec daarover. "Het is dus wel wat streng te noemen."

Remacle van zijn kant was dan weer duidelijk: "Betwist hij die tweede gele kaart? Hij maakte de fout op me en het was geel. Twee keer geel is gewoon rood. Als je al geel hebt, dan weet je dat je moet opletten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties