Van Buyten over zijn definitieve afscheid: "Mijn vader heeft me nu nodig"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Van Buyten over zijn definitieve afscheid: "Mijn vader heeft me nu nodig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daniel Van Buyten kreeg afgelopen donderdag voor België-Australië een pakkend afscheid op Sclessin. De verdediger besloot om op 36-jarige leeftijd zijn schoenen op te bergen. Familiale redenen gaven uiteindelijk de doorslag.

"Ik had eigenlijk al beslist om te stoppen", vertelt Van Buyten in Het Nieuwsblad. "Na het WK sloegen de twijfels toe. Ik geef toe dat ik moeite had met het idee dat het voor altijd afgelopen was. Ook Marc Wilmots en zelfs mijn eigen vrouw wilden graag dat ik nog doorging. Ze zag de verhuis van Duitsland naar België helemaal zitten, terwijl ik dicht bij huis zou blijven voetballen."

Het scheelde naar eigen zeggen een fractie of Big Dan zat nu bij Anderlecht. Zijn vader die sedert een hersenbloeding niet meer kan praten gaf uiteindelijk de doorslag. "Nadat hij in 2009 zijn beroerte had gekregen, overwoog ik te stoppen. Maar hij spoorde me aan om door te gaan. Mijn band met hem is intussen zo sterk. Nu voelde ik duidelijk dat hij me nodig heeft. Dat kon ik in zijn ogen lezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties