Vlaamse Voetbalbond hamert dit jaar op diversiteit en fair play

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vlaamse Voetbalbond hamert dit jaar op diversiteit en fair play
Foto: © SC

De Koninklijke Vlaamse Voetbalbond, het grootste liefhebbersverbond, heeft zijn actiepunten voor het komende seizoen bekendgemaakt. De federatie hamert vooral op de rol van supporters, ouders en trainers aan de zijlijn.

Al te vaak worden wedstrijden immers ontsierd door geroep en getier van aan de zijlijn. De KVV wil hierop inspelen met een campagne. "Ouders moeten weten dat het resultaat ondergeschikt is aan het plezier dat de spelers op het veld moeten hebben. Hetzelfde geldt voor de rol van trainers", aldus voorzitter Yves Raguet in een persbericht.

Verder zijn er nog twee actiepunten die nauw aansluiten bij het eerste: diversiteit en scheidsrechters. Er werd een extra medewerker aangetrokken om clubs te leren beter om te gaan met diversiteit. Leden, clubs en ploegen met een verschillende achtergrond moeten zich makkelijker kunnen integreren.

Fair play, diversiteit en scheidsrechters

Voor scheidsrechters werd geïnvesteerd in opleiding en bijscholing. Zo zijn er nieuwe syllabussen en is er nieuw videomateriaal om de refs optimaal te begeleiden. Ook werd een akkoord bereikt met sponsor Nike voor nieuwe uitrustingen voor de mannen en vrouwen in het zwart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties