Enkel Lierse in het vizier: "Dat is trouwens nooit makkelijk"

Enkel Lierse in het vizier: "Dat is trouwens nooit makkelijk"
Foto: © Photonews

Vijf dagen voor de confrontatie met Galatasaray staat er eerst nog een voorproefje op het programma van Anderlecht. Alhoewel, met de match van vorig seizoen tegen Lierse in gedachten, neemt paars-wit dat beter serieus. En dat doet Besnik Hasi ook...

Door Johan Walckiers

Lierse-Anderlecht: 31 januari 2014, 2-0. Een schrijnend zwak Anderlecht ging de boot in nadat het de week ervoor Club geklopt had. John van den Brom kreeg de wind van voor na zijn rare veldbezetting. Onderschatting, klonk het overal. Bij Besnik Hasi zal dat niet gebeuren: "Als er iemand verslapt nu, krijgt hij met mij te maken", zei hij vrijdag kordaat.

Want Hasi draait al lang mee en weet dat Lierse één van de zwarte beesten van zijn ploeg is. "We hebben het er nooit makkelijk. De laatste jaren lieten we er heel wat punten liggen", herinnert hij zich. "En ze hebben net een nieuwe trainer. Iedereen weet wat een boost zoiets geeft. Maar we hebben scherp getraind en iedereen toonde zich gretig."

Ik wil eerlijk zijn met iedereen

In dat opzicht gaf de eerste helft tegen Club Brugge ook Anderlecht een boost. "Daarvan was ik tevreden, over die tweede helft veel minder", zegt Hasi die ook een paar jongeren ziet staan trappelen. "In de oefenmatch tegen Dordrecht hebben er een paar punten gescoord. Ik wil eerlijk zijn met iedereen...", laat hij merken dat er straks waarschijnlijk een paar (Bastien, Kawaya) hun kans zullen krijgen. "We kunnen er niet naast kijken, maar ik wil de best mogelijke ploeg zetten tegen Lierse."

En dat zal zo goed als zeker met Maxime Colin zijn. De rechtsachter maakt op Het Lisp waarschijnlijk zijn debuut. "Hij heeft zich goed kunnen integreren. Het is ook makkelijk omdat hij de taal spreekt. Hij begint zichzelf ook wat te vinden in ons systeem, maar het was gisteren bijvoorbeeld ook de eerste keer dat hij met Najar kon trainen. Tegen Dordrecht deed hij het redelijk."

Het zijn twee aparte matchen

Over Galatasaray wou Hasi dan weer nog niet te veel vertellen. "Eerst Lierse, het zijn twee aparte matchen. Ik hou in mijn veldbezetting ook nog geen rekening met die match van dinsdag. Ik heb ook nog geen enkel moment over Galatasaray gesproken met de groep. Die match op Lierse wordt al moeilijk genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties