Nuytinck heeft geleerd: "Niks of niemand moet me meer scherp zetten"

Nuytinck heeft geleerd: "Niks of niemand moet me meer scherp zetten"
Foto: © Photonews

Het verschil met verleden jaar is dag en nacht voor Bram Nuytinck. Rond deze tijd voelde de Nederlander zich niet goed in zijn vel en werd uiteindelijk door John van den Brom op de bank gezet. "Maar ik heb veel geleerd van verleden seizoen", zegt hij nu.

Johan Walckiers in Neerpede

Bram, het gevoel is anders zeker nu?

"Totaal anders. Ik voel me gewoon heel goed en dat zie je ook aan mijn spel. Maar goed, het lag vorig jaar ook meer aan mezelf dan iets anders. Maar ik kijk nu niet te veel meer terug. Mentaal sta ik heel sterk, net als fysiek."

Je start was ook goed. Dat doet veel.

"Ik ben blij met hoe ik het seizoen begonnen ben. Maar ook dat de ploeg het goed doet. Je kan zelf wel goed zijn, maar daar heb je niks aan als de ploeg niet goed draait."

Vorig seizoen was je heel kritisch na de slechte match op Lierse.

"Dat was geen al te beste wedstrijd. Ik dacht er gisteren nog even aan. We zitten nu in een andere situatie omdat de ploeg goed bezig is. We moeten daar resultaat gaan boeken, maar het is er nooit makkelijk voor ons. En een off day kan altijd. Het zou niet mogen, maar met zoveel matchen zit er altijd wel een slechte tussen."

Menzo is er ontslagen en de nieuwe coach voerde avondtrainingen in.

"Eerlijk gezegd ken ik Menzo niet persoonlijk, dus ik kan er niet veel over zeggen. Die avondtrainingen? Tja, ik ben gewend om 's morgens of 's middags te trainen. Voor mij is dat beter, maar als hij dat zo wil doen, zal hij gelijk hebben."

Jullie hebben een pak minder vrije dagen dan vorig seizoen.

"Dat is ook niet nodig, zoveel vrije dagen. Dit is een belangrijke periode met de Champions League die er aan komt. Nu moeten we fit zijn en vakantie hoeft nu niet. We kregen afgelopen weekend wel vrij door de internationale week en dat deed wel deugd. Je kan je gedachten effe verzetten. Ik ging naar mijn familie in Nederland en dat was toch even genieten."

De coach zei dat jullie nog niet klaar zijn?

"Hij heeft daar misschien meer zicht op omdat hij een overzicht heeft. Persoonlijk ben ik al langer klaar, maar voor het team kan ik niet spreken. Maar het zal toch niet veel meer schelen. Suarez staat er weer. Dat heeft een tijdje nodig gehad, wat normaal is na zo'n blessure."

Met N'Sakala was het wat aanpassen... En nu Colin?

"Voor Fabrice was het misschien wel moeilijk, voor mij niet. Hij heeft dat volgens mij heel goed gedaan. Jammer dat hij nu geblesseerd is, maar Anderlecht haalde een hele goeie rechtsachter binnen met Colin. En hij is er klaar voor."

Er is weinig concurrentie centraal in de verdediging. Hoe hou jij je scherp?

"Na vorig seizoen heb ik het niet meer nodig om scherp gezet te worden. Niks of niemand moet me scherp zetten. Ik heb enorm veel geleerd toen en ik besef dat ik elke match moet knallen. Concurrentie maakt me niet meer uit."

Nochtans wou de club nog een centrale verdediger halen. Ben je blij dat die er niet kwam?

"Voor mij mocht dat. Ik kijk daar niet naar. Ik begrijp dat de coach er een ervaren jongen bij wilde, maar ik sta elke wedstrijd scherp en wil gewoon spelen."

Droom je nog van een andere competitie?

"Tuurlijk wel, maar ik wil eerst hier heel wat meer prijzen winnen. Dat is het voordeel als je bij Anderlecht speelt: dan heb je die mogelijkheid."

En de nationale ploeg?

"Ook dat blijft een droom. Op het WK speelde heel de verdediging van Jong Oranje, waar ik jaren mee samenspeelde. Dan besef je hoe kort bij je er was. Ik supporterde voor hen, maar ik wil er wel zelf ook eens bij zijn ja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties