Genkse fans moeten ambities bijstellen: "We halen niet het niveau van een titelkandidaat"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 47 reacties
Genkse fans moeten ambities bijstellen: "We halen niet het niveau van een titelkandidaat"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk grossiert dit seizoen in gelijke spelen. Maar liefst zes van de negen competitieduels strandden op een puntendeling. Coach Alex McLeish blijft de positieve punten benadrukken, maar beseft dat meedingen naar de hoogste oppergaai niet aan de Genkse jongens besteed zal zijn.

"Over de uitslag kan ik niet bepaald tevreden zijn, maar over de rest zeker wel", vertelde de Schot in zijn matchanalyse. "We domineerden de partij van begin tot eind. Het is frustrerend dat in die vijf goede minuten die Charleroi kende net de gelijkmaker valt."

Niet bij machte voorsprong vast te houden

Toch wil McLeish zijn spelers niet te veel verwijten maken. "Ik kan niet klagen over wat ze lieten zien. De fans verwachten dat Genk kampioen speelt, maar ik denk niet dat we een niveau kunnen halen om hiervoor in aanmerking te komen."

"We zijn momenteel niet bij machte om onze voorsprong vast te houden", legt de T1 de vinger op de wonde. "Dat is een werkpunt waar we deze week mee aan de slag kunnen. Als we dit spelniveau aanhouden, zullen we aan het einde van de rit meer punten sprokkelen dan dat we er laten liggen", besloot de veldheer van de Limburgers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties