Jong Anderlecht neemt revanche voor A-ploeg: 5-0 tegen Dortmund

Manuel Gonzalez
| 31 reacties

De U19 van Anderlecht hebben revanche genomen voor de nederlaag van hun fanionteam gisteren tegen Borussia Dortmund. De jonge talenten versloegen de Duitsers in de Youth Champions League met maar liefst 5-0.

Jong Anderlecht deed wat Borussia gisteren deed met hun oudere clubgenoten: overklassen. Onder invloed van een heel sterke Andy Kawaya, die de ene dribbel achter de andere uit zijn voeten schudde, en Samy Bourard, die het spel verdeelde, werd Dortmund voortdurend onder druk gezet.

Het was Kawaya die het vuur aan de lont stak met een onnavolgbare slingerbeweging langs drie Borussen. De laatste haakte hem dan maar in de zestien en de bal ging op de penaltystip. Leya Iseka maakte het goed af. Een tien minuten later kreeg Bourard de bal niet voorbij de keeper na een vloeiende actie en Leya Isake kreeg nog geen minuut later de kans om zijn tweede te scoren, maar liet het ook liggen.

Schitterende dribbels Kawaya, Dortmund met negen

Uitgesteld, maar niet afgesteld. Kawaya pakte weer uit met een knappe dribbel en de broer van Batshuayi pikte het leer mee en maakte het weer sterk af. Dortmund kreeg een lichte strafschop, maar Milje Svilar pakte de elfmeter. Bij de daaropvolgende fase torpedeerde de Duitse doelman Leya Iseka op 40 meter van zijn doel: rood en Anderlecht tegen tien man.

Borussia kwam fel uit de kleedkamer, maar kreeg een koude douche toen Frank Mikal met een mooie trap er 3-0 van maakte. En de Duitsers kwamen met negen te staan zodat Anderlecht helemaal gewonnen spel had. Kawaya trof met een vrije trap nog de paal, maar in de rebound maakte invaller Bah er 4-0 van. En Bourard pakte nog uit met een vrije trap voorbij de muur: 5-0.

Anderlecht: Svilar, Denayer, De Medina, Matthys, Scholl, Mikal, Bastien, Leya Iseka, Bourard, Kawaya, Jellal