"Standard wilde topper bij Club aan de rust staken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 108 reacties
"Standard wilde topper bij Club aan de rust staken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge en Standard maakten er afgelopen zondag een opmerkelijke pot voetbal van. Vooral de bezoekers voelden zich tekortgedaan door de scheidsrechter van dienst. Meer zelfs: Guy Luzon had geen zin meer om de tweede helft te hervatten.

De oefenmeester van Standard belde voorzitter Roland Duchâtelet op met de vraag om eventjes naar beneden te komen. Dat schrijft La Dernière Heure. De voorzitter van de Rouches werd niet geraadpleegd omtrent sportieve zaken, maar kreeg te horen dat Guy Luzon geen zin had om de wedstrijd nog verder te zetten onder diezelfde scheidsrechter.

Uiteindelijk besliste de spelersgroep om er alsnog voor te gaan, met het gekende vervolg. Leuk detail: Duchâtelet bracht eerst de kleedkamer van Luc Wouters en assistenten een bezoekje. "Scheidsrechters die Standard systematisch tekortdoen zullen in de toekomst geweerd worden", sprak de voorzitter van de Rouches harde taal.

Boete?

"Ik vond het niet gepast dat Duchâtelet me tijdens de rust zijn mening kwam meedelen", reageert Wouters kort in Het Nieuwsblad. "Ik heb de feiten in mijn verslag opgenomen en het is nu aan het Bondsparket om daar over te oordelen." Met andere woorden: de kans is groot dat de voorzitter van Standard een boete mag ophoesten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties