Duiveluitdaging 2: hou de nul tegen Bosnië!

Duiveluitdaging 2: hou de nul tegen Bosnië!
Foto: © photonews

De Rode Duivels trapten vrijdagavond hun EK-kwalificatiecampagne af tegen Andorra. We gaven hen een opdracht mee: scoor 9 keer tegen Andorra en breek zo het record. Het lukte niet, maar niet getreurd: ook bij de tweede wedstrijd hebben we weer een Duiveluitdaging.

Door Aernout Van Lindt

Tegen Andorra lukt het (net) niet voor de Rode Duivels om onze eerste Duiveluitdaging tot een goed einde te brengen. Tsjechië had ooit met 8-1 van Andorra gewonnen, dus was onze opdracht duidelijk: maak er negen. De teller stopte na een leuke pot voetbal uiteindelijk op 2/3 van de opdracht, maar de 6-0 en de manier waarop de Rode Duivels doelpunten bleven zoeken was wel hoopvol.

En dus zetten we de Rode Duivels ook voor de tweede speeldag op weg naar het EK 2016 in Frankrijk een pittige uitdaging voor: de nul houden tegen Bosnië-Herzegovina. Makkelijk wordt dat niet, want de Bosniërs hebben met Dzeko, Ibisevic, Pjanic & co voldoende aanvallend geweld om het Courtois moeilijk te maken.

3 op 12

Extra opmerkelijk: tegen Bosnië speelden we in het verleden al vier keer. Slechts een van die vier ontmoetingen konden we winnend afsluiten. In Zenica verloren we al twee keer (1-0 en 2-1), ook in eigen land slikten we eens een dure 2-4 nederlaag. De enige keer dat we konden winnen was op weg naar het WK 2006, toen we 4-1 wonnen.

Ook toen hielden we dus echter niet de nul, waardoor we na vier duels tegen de Bosniërs met acht tegendoelpunten staan. Gemiddeld twee dus, en hoog tijd om - met de hulp van clean sheet hero Courtois - eindelijk eens uit te pakken met een nulletje. Ziedaar Duiveluitdaging 2: laat geen goal binnen in Zenica.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties